Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

SONY: Αναζήτηση των ενόχων για τo Playstation Network

Η Sony ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με ειδικούς ερευνητές, έπειτα από την σκανδαλώδη κλοπή των προσωπικών δεδομένων χρηστών του Playstation Network από hackers. Μάλιστα η Ιαπωνική εταιρεία τόνισε πως το δίκτυο θα επαναλειτουργήσει μόνο όταν είναι βέβαιο πως είναι ασφαλές.
Η υπηρεσία είναι εκτός λειτουργίας ήδη από τις 19 του μηνός και η εταιρεία κατηγορείται ότι δεν ενημέρωσε άμεσα τους χρήστες, αλλά αρκετές ημέρες αργότερα, στις 26 του μηνός. Στέλεχος της ιαπωνικής εταιρείας δήλωσε πως... "Εργαζόμαστε σε συνεργασία με νομικούς αλλά και ειδικούς σε θέματα ασφαλείας, ώστε να επιτύχουμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης". "Αυτή η επίθεση εναντίον του συστήματός μας και των πελατών μας είναι εγκληματική πράξη και προχωρούμε ώστε να βρούμε τους ενόχους" πρόσθεσε.
Η συγκεκριμένη κλοπή δεδομένων από την υπηρεσία της Sony η οποία μετράει περίπου 77 εκατομμύρια χρήστες , είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία και ήδη οι παρενέργειες γίνονται ορατές, μεταξύ άλλων και με την πτώση της μετοχής της Sony. Σύμφωνα με το Reuters πολλοί θα είναι αυτοί οι οποίοι θα προχωρήσουν σε αγωγές.
(Πηγή: Yahoo)
(Πηγή φωτογραφίας: Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου