Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΥΛΙΚΑ (Για 1,5 κιλό περίπου μαρμελάδα)
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
Χυμό ενός λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για να φτιάξουμε μαρμελάδα φράουλα, οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες, ακέραιες και σε άριστη κατάσταση.
Τις πλένουμε σχολαστικά, τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.
Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα τοποθετούμε μία στρώση φράουλες, μία στρώση ζάχαρης και συνεχίζουμε κατ΄αυτόν τον τρόπο μέχρι να τοποθετήσουμε όλες τις φράουλες. Τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για μία μέρα. Την επόμενη μέρα ανοίγουμε το καπάκι, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και φέρνουμε το περιεχόμενο μέχρι βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5- 6 λεπτά ανακατεύοντας κατά τη διάρκεια μερικές φορές. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά το περιεχόμενο προτού την ξανασκεπάσουμε και την αφήσουμε για μία ακόμη μέρα να ξεκουραστεί. Την επομένη σιγοβράζουμε πάλι τη μαρμελάδα, η οποία θα δέσει μέσα σε 8 περίπου λεπτά. Για να καταλάβουμε αν η μαρμελάδα μας έδεσε ρίχνουμε μια σταγόνα από αυτή σε ένα κρύο πιάτο, εάν δεν απλώσει, είναι έτοιμη.
Αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει λίγο! Τη μεταφέρουμε ενώ είναι ακόμη ζεστή σε ζεστά βάζα τα οποία έχουμε προηγουμένως ζεματίσει πολύ καλά και τα κλείνουμε αμέσως.
Αν ακολουθήσετε τα τελευταία βήματα σωστά και φυλάξετε τη μαρμελάδα στο ψυγείο θα σας διατηρηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα για τουλάχιστον ένα χρόνο

>ΑΠΟ:http://www.yumm.gr/article/18988

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου