Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Επέκταση του Photoshop στο iPad - ειδικά εργαλεία αφής από την Adobe

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011, 14:20
Φαίνεται ότι η εταιρεία Adobe, για όσους δεν την γνωρίζουν είναι η εταιρεία που εδώ και 20 χρόνια προσφέρει το απόλυτο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας – το Photoshop, έχει αρχίσει να λαμβάνει πολύ πιο σοβαρά την ταμπλέτα της Apple, το iPad. Ίσως, η Adobe να κατάλαβε ότι περισσότερο νόημα (και κέρδος) έχει για την ίδια, να ασχοληθεί δημιουργικά με την εν λόγω ταμπλέτα, παρά να την αγνοήσει. Την 1η Απριλίου είχαμε αναφερθεί για μια επίδειξη από την Adobe μιας ειδικής έκδοσης του Photoshop για το iPad (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=285848&cid=36), σήμερα θα αναφερθούμε σε κάποια εργαλεία που ανακοίνωσε η εταιρεία, ειδικά για το iPad.

Τρία στον αριθμό και λίαν «γαργαλιστικά» για τους υποψήφιους χρήστες, υπό τις ονομασίες Adobe Eazel, Adobe Nav και Adobe Lava. Με το iPad σε μόνιμη σύνδεση με τον υπολογιστή, το Photoshop επεκτείνεται στην οθόνη των 9.7 ιντσών της ταμπλέτας, το πρώτο εργαλείο (Eazel) επιτρέπει τη σχεδίαση / ζωγράφισμα με πέντε δάκτυλα (εννοείται μέσω φυσικότατης αφής), το δεύτερο εργαλείο (Nav) «μεταφέρει» διάφορους χειρισμούς του Photoshop (επιλογή εικόνων, παραθύρων, σχεδιαστικών / επεξεργασίας εικόνας λειτουργιών) στο iPad, ώστε να απελευθερωθεί η κύρια οθόνη του υπολογιστή – κάτι ιδιαίτερα εξυπηρετικό και τέλος, το Adobe Lava είναι στην ουσία ένας καμβάς χρωμάτων επί της οθόνης του iPad, διά του οποίου μπορεί ο χρήστης ελεύθερα να αναμείξει χρώματα, δημιουργώντας τις δικές του αποχρώσεις.



Τα εργαλεία Adobe Eazel, Nav και Lava θα διατεθούν τον επόμενο μήνα για το iPad, με τιμές που θα κυμαίνονται μεταξύ 1,99 και 4,99 δολαρίων Η.Π.Α.. Επίσης, η Adobe προσκαλεί όλους τους επίδοξους προγραμματιστές να εκμεταλλευθούν το νέο προγραμματιστικό περιβάλλον (SDK – Software Developers Kit) για το Photoshop, ώστε να αναπτύξουν τις δικές τους ιδέες – εργαλεία επέκτασης για το iPad. Τελικά, η Adobe κάνει μερικά βήματα προς το μέρος της Apple (όχι βέβαια γιατί τρέφει φιλικά συναισθήματα, αλλά για λόγους κέρδους), μήπως όμως πρέπει να έρθει και η σειρά της Apple να κάνει κάποιο βήμα προς την Adobe; (εντάξει δεν περιμένουμε και αύριο να ανακοινωθεί η υποστήριξη της τεχνολογίας Flash για τα iPhone / iPad, αλλά ίσως να είναι καιρός να προσφερθεί μια λύση - ίσως μετά από τη συνεργασία των δύο εταιρειών;)

>ΑΠΟ:http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου