Δευτέρα 11 Απριλίου 2011


 

Κινδυνεύουν με «λουκέτο» Αιγινήτειο και Αρεταίειο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011, 10:44
Σε μείζον ζήτημα αναδεικνύεται η κατάσταση που επικρατεί στο Αρεταίειο και το Αιγινήτειο Νοσοκομείο, αφού, λόγω της έλλειψης κονδυλίων, τα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πρωτεύουσας κινδυνεύουν να κλείσουν.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν εργαζόμενοι στα δύο νοσοκομεία, η εικόνα που περιγράφεται είναι απογοητευτική, επειδή δεν υπάρχουν πλέον χρήματα ούτε για τρόφιμα αλλά ούτε και για φάρμακα.

Αυτή την ώρα, οι εργαζόμενοι των δύο ιδρυμάτων πραγματοποιούν διαδήλωση μπροστά από το κτήριο του Αιγινητείου, ενώ νωρίτερα είχαν αποκλείσει για λίγη ώρα τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.

Το προσωπικό διαμαρτύρεται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων. Ειδικότερα, για το Αρεταίειο νοσοκομείο οι οφειλόμενες εφημερίες αγγίζουν τα 9 εκατ. ευρώ.

Το Υπουργείο Παιδείας για την καταβολή πληρωμών
Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Παιδείας, με ανακοίνωσή του, διαβεβαίωσε ότι έχει κινήσει τις διαδικασίες για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων προς τους πανεπιστημιακούς γιατρούς που εργάζονται στα δύο νοσοκομεία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:


Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εκταμιευτούν οι πρώτες δόσεις του προϋπολογισμού για τα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία, Αρεταίειο και Αιγινήτειο, και να μειωθούν τα λειτουργικά τους κόστη. Η έγκριση του προϋπολογισμού του 2011 έχει σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας έχει στείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το αίτημα για πληρωμή των δεδουλευμένων των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2011 (Ιανουάριος-Απρίλιος), που αντιστοιχεί στο 28% του προϋπολογισμού τους.

Επίσης, έχει σταλεί έγγραφο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ώστε η πληρωμή των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών που υπηρετούν στα δύο Νοσοκομεία να γίνεται πλέον από τον γενικό προϋπολογισμό μελών ΔΕΠ του Υπουργείου Παιδείας. Αντιστοίχως, η πληρωμή των ειδικευόμενων γιατρών έχει ζητηθεί να γίνεται από τον αντίστοιχο προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου