Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΡΑΣΑΤΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ
• 1 Κόκορα
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
• 1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
• 1 Φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
• 1 Φλιτζάνι κονιάκ
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτα
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 500 gr. σπαγγέτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τον κόκορα και τον κόβουμε σε μερίδες.
Σε μία φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ροδίζουμε τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το μπαχάρι, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και τον πελτέ ντομάτας.
Αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 5 λεπτά, τα σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ, προσθέτουμε νερό ίσα που να τα σκεπάσει και βράζουμε το φαγητό για 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά με την κατσαρόλα σκεπασμένη.
Μετά προσθέτουμε αλάτι και μπόλικο πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.
Σερβίρουμε με σπαγγέτι.

TIP

Αν τα κομμάτια του κόκορα είναι στριμωγμένα στην κατσαρόλα και καλύπτει το ένα το άλλο κατά το σοτάρισμα, η υγρασία τους δεν θα εξατμιστεί εύκολα και αντί να την θωρακίσουν, θα βράσουν.
Αν πάλι, είναι μεγάλη η κατσαρόλα και αυτά είναι αραιά μεταξύ τους, το ελαιόλαδο θα υπερθερμανθεί και θα καεί.
>ΑΠΟ:  http://www.ofd.gr/smfofd/index.php?topic=192.0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου