Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Εν ψυχρώ δολοφονία στο κέντρο της Αθήνας
Οι τρεις δράστες επιτέθηκαν στον άνδρα, επειδή κρατούσε μία κάμερα. Επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή δημιούργησε η δολοφονία.
Σε ληστεία αποδίδει η αστυνομία τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άνδρα τις πρώτες πρωϊνές ώρες στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες ήταν τρεις και επιτέθηκαν στον άνδρα επειδή κρατούσε μια κάμερα. Το θύμα πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του από χώρο στάθμευσης, στην οδό Ιουλιανού, όταν και δέχθηκε την επίθεση των τριών ανδρών. Στην συμπλοκή που ακολούθησε δέχθηκε χτυπήματα από μαχαίρι στο θώρακα και στο λαιμό.
Η σύζυγός του, που τον περίμενε, μαζί με τη μητέρα του να την μεταφέρει στο μαιευτήριο προκειμένου να γεννήσει, ανησύχησαν και τον αναζήτησαν. Ο 44χρονος πατέρας ενός παιδιού απεβίωσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Στη συγκεκριμένη περιοχή καταγράφονται συχνά εγκληματικά περιστατικά.
Επεισόδια και προπηλακισμοί
Από το μεσημέρι της Τρίτης, υπήρξε αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή που έγινε η δολοφονία. Αρχικά υπήρξε κινητοποίηση κατοίκων που έκλεισαν τους γύρω δρόμους, ενώ αργότερα σημειώθηκαν επεισόδια και προπηλακισμοί κατά μεταναστών, με τις αστυνομικές αρχές να προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη.
Δηλώσεις Παπουτσή
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής Προστασίας Περιβάλλοντος, δήλωσε για τη δολοφονία και την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας:
«Η αλήθεια είναι ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυσχερειών, καταβάλλουν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών. Απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των πολιτών. Απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας.
»Η εγκληματικότητα στο κέντρο μειώνεται, αυξάνεται όμως στην υπόλοιπη χώρα, κυρίως η μικροεγκληματικότητα, που σε κάθε περίπτωση δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες. Είμαστε αποφασισμένοι να ενθαρρύνουμε τον δήμαρχο Αθηναίων και να συνεργαστούμε με τις υπηρεσίες του, καθώς και τους συναρμόδιους φορείς για την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών.»
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου