Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Σύλληψη Ντ. Στρος-Καν

Σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, στο νότιο Μανχάταν, αναμένεται να προσαχθεί στις 10.30 (ώρα Νέας Υόρκης) ο Nτομινίκ Στρος Καν, ο οποίος δέχθηκε να υποβληθεί και σε ιατροδικαστικές εξετάσεις.

Στις 10:30 π.μ. ώρα Ν. Υόρκης θα προσαχθεί σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, στο νότιο Μανχάταν, ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ Nτομινίκ Στρος Καν.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης διευκρίνισε πως ο Στρος-Καν δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίπεση που τον βαρύνουν. «Δεν έχει διπλωματική ασυλία», τόνισε ο Τζον Γκρίμπελ και γνωστοποίησε πως ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε από τη μονάδα ειδικών θυμάτων, στο Χάρλεμ και θα προσαχθεί στις 10:30 το πρωί, ώρα Νέας Υόρκης σε δικαστήριο στο νότιο Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες.
«Ο δικαστής θα αποφασίσει εάν ο Στρος-Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιές προϋποθέσεις», κατέληξε ο εκπρόσωπος.
Νωρίτερα, ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, ένας από τους δικηγόρους του Στρος-Καν, επανέλαβε πως ο πελάτης του θα αρνηθεί κάθε κατηγορία, ενώ δέχθηκε να υποβληθεί και σε άλλες ιατροδικαστικές εξετάσεις. Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα.
Η προσαγωγή του Στρος Καν μετατέθηκε για τη Δευτέρα προκειμένου να διενεργηθούν πρώτα οι ιατρικές εξετάσεις. «Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και για την ώρα έχουμε συμφωνήσει για την αναβολή της κλήσης ενώπιον του δικαστηρίου μέχρι αύριο το πρωί (σ.σ. σήμερα Δευτέρα), δήλωσε ο Γουίλιαμ Τέιλορ, δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν, στους δημοσιογράφους έξω από το Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν. Όπως είπε, ο γ.δ. του ΔΝΤ ήταν ταλαιπωρημένος αλλά καλά στην υγεία του.
ΑΠΟ: http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1971783

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου