Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Βιάγκρα και βιασμοί στον στρατό του Καντάφι

Καταναλώνουν βιάγκρα και μετά βιάζουν.
Αυτό καταγγέλλει για τους στρατιώτες του Μουαμάρ Καντάφι...
η αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ. Η Σούζαν Ράις διατύπωσε την καταγγελία αυτή, η οποία πρωτοαναφέρθηκε στον βρετανικό Τύπο, σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών του Συμβουλίου Ασφαλείας στην οποία συμμετείχαν αρκετοί διπλωμάτες.

«Η Ράις ήγειρε το ζήτημα αλλά κανείς δεν απάντησε», διέρρευσε ένας από τους διπλωμάτες μιλώντας προς το «Reuters». Οι διπλωμάτες παρατήρησαν ότι, αν αληθεύει πως στους στρατιώτες του Καντάφι χορηγείται Βιάγκρα, αυτό σημαίνει ότι οι ανώτεροί τους τούς ενθαρρύνουν να διαπράξουν σεξουαλικά εγκλήματα για να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό σε περιοχές που υποστηρίζουν τους αντάρτες. Αυτό συνιστά έγκλημα πολέμου.

Αρκετοί διπλωμάτες σημείωσαν ότι η κυρία Ράις δεν παρείχε καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς της τους οποίους, όπως είπαν, έκανε για να πείσει τους δύσπιστους ότι η σύγκρουση στη Λιβύη δεν είναι απλώς ένας «κανονικός» εμφύλιος αλλά μια πολύ χειρότερη διαμάχη. «Επικαλέστηκε αναφορές για στρατιώτες που παίρνουν βιάγκρα και βιάζουν», συνέχισε ο διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Είπε ότι οι στρατιώτες του Καντάφι βάζουν στο στόχαστρο παιδιά και διαπράττουν και άλλες φρικαλεότητες».

Πιστεύεται ότι η δήλωση της κυρίας Ράις πραγματοποιήθηκε κυρίως για να την ακούσουν χώρες όπως η Ινδία, η Ρωσία και η Κίνα που εκφράζουν όλο και εντονότερες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα της ΝΑΤΟϊκής αεροπορικής επέμβασης στη Λιβύη.

ΑΠΟ:tovima.gr

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Η ‘ασθένεια’ να λες «Ναι!»

Η τάση πολλών ανθρώπων να λένε συνεχώς ναι και να επηρεεάζονται από τις συμβουλές των άλλων οφείλεται πιθανότατα σε κληρονομικούς παράγοντες
Ορισμένοι άνθρωποι έχουν την τάση να λένε ναι πιο συχνά από… άλλους, να είναι συγκαταβατικοί ακούγωντας τις συμβουλές και εντολές των άλλων και να είναι πιο επιρρεπείς στην καθοδήγηση από τρίτους. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ωστόσο, η τάση αυτή πιθανώς οφείλεται σε γονιδιακές μεταλάξεις και έχει κληρονομικό χαρακτήρα.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Μπράουν του Ρόουντ ‘Αϊλαντ, υπό τον καθηγητή γνωσιακών και ψυχολογικών επιστημών Μάικλ Φρανκ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νευροεπιστήμης «Journal of Neuroscience», σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», αναφέρουν ότι η λήψη μιας απόφασης συχνά εμπλέκει δύο διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου: ένα πιο επιφανειακό και εξελικτικά πρόσφατο (ο προμετωπιαίος φλοιός), που εξαρτάται από τις συμβουλές των άλλων, και ένα πιο βαθύ και εξελικτικά αρχαιότερο (το ραβδωτό σώμα), που βασίζεται στην επεξεργασία της προσωπικής εμπειρίας. Ο εγκέφαλος «ζυγίζει» αυτές τις δύο αντικρουόμενες επιρροές και τελικά καταλήγει σε μια απόφαση για δράση.
Όμως, οι αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μερικοί άνθρωποι έχουν μια γονιδιακή παραλλαγή (την DARPP-32), που τους κάνει πιο επιρρεπείς να ακούνε τις συμβουλές και προτροπές των άλλων, παρά να ακούνε τη δική τους εμπειρία, δηλαδή συστηματικά «ευνοούν» το πιο πρόσφατο εγκεφαλικό «κύκλωμα» λήψης αποφάσεων σε σχέση με το ανταγωνιστικό του. Έτσι, «ο εγκέφαλος είναι πιθανότερο να επηρεαστεί από αυτό που του λένε παρά από ό,τι του λέει η δική του εμπειρία», σύμφωνα με την μελέτη.
Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με 70 εθελοντές, που κλήθηκαν να δώσουν δείγματα σάλιου (για να γίνει γενετική ανάλυση) και στη συνέχεια να λάβουν ορισμένες αποφάσεις στην οθόνη ενός υπολογιστή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δέχονταν συμβουλές από τρίτους, για το ποια απόφαση έπρεπε να πάρουν, και μερικές φορές αυτή η συμβουλή ήταν λανθασμένη.
Όπως αποδείχτηκε, τα άτομα με το DARPP-2 επηρεάζονταν περισσότερο από τις συμβουλές των άλλων, ακόμα και από τις λανθασμένες. Όπως δήλωσε ο Φρανκ, το να ακολουθεί κανείς τις συμβουλές και γνώμες των γύρω του, προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα, γιατί αποφεύγει να δοκιμάζει ο ίδιος πράγματα και έτσι να ρισκάρει διάφορους κινδύνους από προσωπική εμπειρία. «Οι συμβουλές είναι συχνά σωστές και βολικές», συμπεραίνουν οι ερευνητές.

AΠΟ:http://endiaferonta.com/?p=30933

SONY: Αναζήτηση των ενόχων για τo Playstation Network

Η Sony ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με ειδικούς ερευνητές, έπειτα από την σκανδαλώδη κλοπή των προσωπικών δεδομένων χρηστών του Playstation Network από hackers. Μάλιστα η Ιαπωνική εταιρεία τόνισε πως το δίκτυο θα επαναλειτουργήσει μόνο όταν είναι βέβαιο πως είναι ασφαλές.
Η υπηρεσία είναι εκτός λειτουργίας ήδη από τις 19 του μηνός και η εταιρεία κατηγορείται ότι δεν ενημέρωσε άμεσα τους χρήστες, αλλά αρκετές ημέρες αργότερα, στις 26 του μηνός. Στέλεχος της ιαπωνικής εταιρείας δήλωσε πως... "Εργαζόμαστε σε συνεργασία με νομικούς αλλά και ειδικούς σε θέματα ασφαλείας, ώστε να επιτύχουμε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης". "Αυτή η επίθεση εναντίον του συστήματός μας και των πελατών μας είναι εγκληματική πράξη και προχωρούμε ώστε να βρούμε τους ενόχους" πρόσθεσε.
Η συγκεκριμένη κλοπή δεδομένων από την υπηρεσία της Sony η οποία μετράει περίπου 77 εκατομμύρια χρήστες , είναι μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία και ήδη οι παρενέργειες γίνονται ορατές, μεταξύ άλλων και με την πτώση της μετοχής της Sony. Σύμφωνα με το Reuters πολλοί θα είναι αυτοί οι οποίοι θα προχωρήσουν σε αγωγές.
(Πηγή: Yahoo)
(Πηγή φωτογραφίας: Reuters)

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Μεξικό: Σεισμός 5,7 βαθμών σημειώθηκε στη δυτική ακτή του Μεξικού, σύμφωνα με το USGS

Σεισμός 5,7 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στη δυτική ακτή του Μεξικού, 26 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Σαν Μάρκος στην πολιτεία Γκερέρο, ανακοίνωσε το γεωφυσικό ινστιτούτο των ΗΠΑ USGS.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στο μεξικανικό θέρετρο Ακαπούλκο, που βρίσκεται περίπου 64 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Μάρκος, πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες για την πρόκληση σημαντικών ζημιών.
"Ήταν ισχυρός και μόλις μας ειδοποίησαν για ένα περιστατικό. Για μια διαρροή φυσικού αερίου σε ένα σπίτι, αλλά δεν υπάρχει τίποτε άλλο", δήλωσε ένας εργαζόμενος σε σταθμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Ακαπούλκο.
"Μέχρι στιγμής δεν έχουμε αναφορές για ζημιές", προσέθεσε ο Ρικάρντο Ρεσέντις.
Ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε περίπου στις 14:07 ώρα Ελλάδος, είχε εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων, διευκρίνισε το USGS.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Τα πιο εντυπωσιακά έργα τέχνης φτιαγμένα από LEGO


Τα Lego όλοι τα αγαπήσαμε και ακόμα και σήμερα όταν τα βλέπουμε χαμογελάμε. Σίγουρα έχουμε φτιάξει σπιτάκια, δεντράκια και ρομποτάκια από αυτά τα πολύχρωμα τουβλάκια. Κάπου εκεί έξω όμως, κάποιοι έχουν διαφορετική γνώμη και τα χρησιμοποιούν για να κατασκευάσουν κανονικά έργα τέχνης. Απολαύστε τα lego-έργα...

Lego SpongeBob
Πειρατές
Emergence of an Artist
Οικογένεια Lego
Zombie Apocafest 2008
Πιγκουίνος
300
Lego man
2004 Volvo XC90 LEGO Replica
Κίτρινος "τύπος"
Καρχαρίας
Πάντα
All-Star-άκια
Πολική αρκούδα
Lego στα καλύτερά του

ΑΠΟ:http://www.gugoo.gr/2011/04/lego_20.html

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ιταλός με αμνησία νόμιζε ότι είναι Έλληνας ποδοσφαιριστής...

Η αστυνομία αποκάλυψε την πραγματική ταυτότητα ενός ανθρώπου με αμνησία που βρέθηκε να κολυμπά σε μια παραλία του Ντουμπάι πριν από οκτώ μήνες και τωρα βρίσκεται κλεισμένος σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο...



Ο Ιταλός Andrea Pecora, 31 ετών, πιστεύει εδώ και μήνες ότι είναι 25χρονος Έλληνας ποδοσφαιριστής που ονομάζεται Ανδρέας Κωσταντινίδης, έγραφαν οι εφημερίδες την Παρασκευή.
"Το μυστήριο λύθηκε όταν η αστυνομία βρήκε αντίγραφο του διαβατηρίου του κ. Pecora" στα βιβλία επισκεπτών του ξενοδοχείου όπου διέμενε.
"Εμείς ποτέ δεν εγκατέλείψαμε την ελπίδα. Ξέραμε ότι μια μέρα η αναζήτηση και οι προσπάθειές μας θα αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ", δήλωσε ο επικεφαλής της ανακριτικής διαδικασίας της αστυνομίας του Ντουμπάι.
Η μητέρα του, η οποία είναι ελληνικής καταγωγής, δήλωσε στην αστυνομία του Ντουμπάι πως νόμιζε ότι ο γιος της ταξίδευε στην Αφρική.
«Όταν του είπα κάποια ονόματα της οικογένειας πήγε ήσυχα και άρχισε να σκέφτεται. Φαινόταν ότι κάτι σημαίνουν γι' αυτόν, αλλά δεν μπορούσε να το εντοπίσει», είπε η Merri.
Τον Αύγουστο, ο άνθρωπος που διασώθηκε από τη θάλασσα σε μια κατάσταση σύγχυσης είχε πει: "Δεν θα ξεχάσω τη χώρα μου: Είναι στην καρδιά μου, όπως ακριβώς και το όνομά μου."
Ο αδελφός του, αναμένεται να ταξιδέψει στο Ντουμπάι για να φέρει τον Pecora πίσω στην Ιταλία.

ΑΠΟ:http://www.topeiraxtiri.gr/

Ποια διάσημη πόζαρε γυμνή λίγο πριν γεννήσει; Δείτε τις φωτογραφίες!

Ποια διάσημη πόζαρε γυμνή λίγο πριν γεννήσει; Δείτε τις φωτογραφίες!

Αυτό που δεν τόλμησαν η Φαίη με το Γιώργο λίγο πριν φέρουν στον κόσμο το μωρό τους, το έκανε ένα άλλο - γνωστό σε όλους μας - ζευγάρι! Η γυναίκα που θα δείτε να ποζάρει γυμνή είναι μία κούκλα στο πρόσωπο, ενώ στις φωτογραφίες είναι μαζί με το σύζυγό της σε διάφορες τρυφερές στιγμές.
Ο λόγος για τη τραγουδίστρια Mariah Carey που φωτογραφήθηκε για το περιοδικό "Life and Style", στην αγκαλιά του συντρόφου της Nick Cannon. 
Παραπάνω εικόνες
ΑΠΟ:http://www.markos.tv/poia-diasimi-pozare-gymni-ligo-prin-gennisei-deite-tis-fotografies

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 45 νεκροί από ανεμοστρόβιλους

Photo for this article
Ισχυροί ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν την καταστροφή και το θάνατο τουλάχιστον 45 ανθρώπων σε έξι αμερικανικές πολιτείες από την Πέμπτη, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό. Χθες Κυριακή το φαινόμενο άρχισε να εξασθενεί μόλις έφτασε στις ακτές του Ατλαντικού.
Οι ανεμοστρόβιλοι προκλήθηκαν από το πέρασμα μίας σφοδρής θύελλας που σχηματίστηκε την Πέμπτη στις νότιες ΗΠΑ στο ύψος της Οκλαχόμα, του Τέξας και του Κάνσας προτού προχωρήσει προς τα ανατολικά κατά μήκος μίας περιοχής που ονομάζεται «ο διάδρομος των ανεμοστρόβιλων» εξαιτίας της συχνότητας αυτού του είδους των φαινομένων.
Οι 23 από τους 45 θανάτους καταγράφηκαν στη Βόρεια Καρολίνα, το Σάββατο, όπου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ακόμη 80 άνθρωποι νοσηλεύονται, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Πάτι ΜακΚίλαν εκπρόσωπος Τύπου των υπηρεσιών εκτάκτων περιστάσεων της Βόρειας Καρολίνας:
«Πρόκειται για τη χειρότερη καταιγίδα από το 1984 (...). Περισσότεροι από 84.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό. Θα χρειαστούν σίγουρα αρκετές ημέρες μέχρι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση».
Οι ανεμοστρόβιλοι ξερίζωσαν δέντρα, έριξαν πυλώνες του ηλεκτρικού, παρέσυραν ακόμη και τρακτέρ. Ο αναπληρωτής διευθυντής των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων της Βόρειας Καρολίνας Μάικ Σπρέιμπερι, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, «Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν καταστραφεί και υπάρχουν πολλά θύματα».
«Μας είχαν προειδοποιήσει από την Παρασκευή ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες θα χειροτέρευαν. Όμως δεν γνωρίζαμε πόσο σοβαρή θα ήταν η κατάσταση», πρόσθεσε.
Οι ανεμοστρόβιλοι προκλήθηκαν από το πέρασμα μίας σφοδρής θύελλας που σχηματίστηκε την Πέμπτη στις νότιες ΗΠΑ στο ύψος της Οκλαχόμα, του Τέξας και του Κάνσας προτού προχωρήσει προς τα ανατολικά κατά μήκος μίας περιοχής που ονομάζεται «ο διάδρομος των ανεμοστρόβιλων» εξαιτίας της συχνότητας αυτού του είδους των φαινομένων.
Χθες Κυριακή το φαινόμενο άρχισε να εξασθενεί μόλις έφτασε στις ακτές του Ατλαντικού. Σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία την Παρασκευή περίπου 20 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τις πολιτείες του Μισισιπή και της Αλαμπάμα, ενώ ακόμη 15 έπληξαν την Πέμπτη την Οκλαχόμα, το Τέξας και το Κάνσας.
(Πηγή φωτογραφίας: dummidumbwit.wordpress.com)
ΑΠΟ:http://www.mediasoup.gr/

Ο Μαγικός Κόσμος των Παραμυθιών


Τα παραμύθια δεν είναι μόνο ψυχαγωγία για τα παιδιά. Είναι το μέσο που τα βοηθά να αποκαλύψουν την εσωτερική τους φύση, με τις άπειρες ηθικές και πνευματικές της δυνατότητες, αλλά και ο πιο άμεσος τρόπος για να οδηγηθούν με ασφάλεια στην ωριμότητα.

Της Ελένης Χαδιαράκου


Ο γνωστός σουηδός σκηνοθέτης και μάγος της αφήγησης Ίνγκμαρ Μπέργκμαν είπε κάποτε πως η διαφορά ανάμεσα στο ψέμα και το παραμύθι είναι ότι το ψέμα (είτε το λες στους άλλους είτε στον εαυτό σου) σε βοηθά να υπεκφεύγεις τις δυσκολίες της ζωής, ενώ το παραμύθι να τις αντιμετωπίζεις. Και δεν είχε άδικο. Τα παραμύθια υπήρξαν για όλους η πρώτη μας επαφή με τη ζωή και τις δυσκολίες της. Από τα αρχαία κιόλας χρόνια οι άνθρωποι αντιλαμβάνονταν, ανέλυαν και κατανοούσαν την πραγματικότητα μέσα από ιστορίες. Ειδικά για τους λαούς της Ανατολής, τα παραμύθια ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να κατανοήσουν το «άγνωστο». Κάθε κοινωνία, από την πιο πρωτόγονη έως την πιο ανεπτυγμένη, έχει τις δικές της φανταστικές ιστορίες, που περιλαμβάνουν περιπέτειες, συμβολισμούς και ηθικά διδάγματα. Οι ψυχολογικές καταβολές των παραμυθιών, μάλιστα, ήταν ανέκαθεν ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα τόσο για τους ψυχολόγους όσο και για τους συγγραφείς. Οι μεν ψυχολόγοι προσπαθούν να βρουν σε αυτά απαντήσεις για το ασυνείδητο, οι δε συγγραφείς να ανακαλύψουν το βαθύτερο μήνυμα της ζωής.

Εκπαιδεύοντας με παραμύθια
Ο ρόλος του παραμυθιού είναι βέβαια ψυχαγωγικός, αλλά όχι μόνο. Τα παραμύθια δημιουργούν στα παιδιά εικόνες, διεγείρουν τη φαντασία τους και τα βοηθάνε να μπουν σε κόσμους μυθικούς και ονειρικούς, σε κόσμους όπου όλα μπορούν να συμβούν. Το παραμύθι καλλιεργεί το πνεύμα και βοηθά τα παιδιά να ξεκαθαρίσουν τα συναισθήματά τους και να αντιληφθούν τις δυσκολίες της ζωής. Ταυτόχρονα, προτείνει λύσεις στα προβλήματά τους. Παράλληλα, όμως, δίνει στο παιδί τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την παρέμβαση του ανθρώπου σε μια κατάσταση που το περιβάλλει, διεγείρει τη φαντασία του, αλλά και ικανοποιεί σε φανταστικό επίπεδο τις πιο βαθιές επιθυμίες του. Έτσι ηρεμεί και γαληνεύει από τις καθημερινές εντάσεις που βιώνει, μαθαίνει ν’ ακούει και να σκέφτεται.

«Ήταν μια φορά και έναν καιρό...»
Το παραμύθι ξεκινά πάντα με μια ήρεμη εισαγωγή και κλείνει με έναν επίσης καθησυχαστικό τρόπο. Από τις πρώτες κιόλας λέξεις, το παιδί μεταφέρεται σε έναν κόσμο μαγικό, εξωπραγματικό. Στο παραμύθι ο χρόνος, όπως και ο τόπος, είναι αόριστος, όλα θίγονται με τον απλούστερο δυνατό τρόπο, ενώ οι ήρωες είναι σχεδόν πάντα απλοί και αδύναμοι άνθρωποι, χωρίς ιδιαίτερα ταλέντα. Στην ουσία, τα παραμύθια «αφηγούνται» την παιδική ηλικία ενός ανθρώπου μέχρι και την ενηλικίωσή του, και όλες τις περιπέτειες που περιλαμβάνει αυτή η διαδρομή. Ο ήρωας προχωρά μόνος του για κάποιο χρονικό διάστημα, όπως αντίστοιχα μόνο νιώθει και το παιδί στην κοινωνία. Η επαφή με τη φύση (ένα δέντρο ή ένα ζώο) είναι συνήθως καταλυτική, μιας που συνήθως τον βοηθά να βρει το δρόμο του. Ο κυνηγημένος ήρωας μπορεί να πονά ή να περνά μέσα από δυσκολίες, αλλά πάντοτε βρίσκει τελικά το δρόμο του. Αυτό θα συμβεί και στο παιδί κατά τη διάρκεια της ζωής του. Θα πονέσει, θα δυσκολευτεί, αλλά τελικά θα βρει τις λύσεις που ψάχνει. Εκεί βρίσκεται και η γοητεία του παραμυθιού. Στο ότι μπορεί να αποκαλύψει την εσωτερική μας φύση, με τις άπειρες ηθικές, ψυχικές και πνευματικές της δυνατότητες. Είναι η αναζήτηση για το νόημα της ζωής. Γιατί, ως γνωστόν, ο άνθρωπος πάντα αναπτύσσεται και ολοκληρώνεται μέσα από τις δοκιμασίες.

Η ψυχολογική προσέγγιση
Δεν είναι τυχαίο πως κάθε φορά που διαβάζουμε ένα παραμύθι στα παιδιά μας αρχίζουμε κι εμείς οι ίδιοι να διακρίνουμε μηνύματα που μέχρι τώρα δεν είχαμε προσέξει. Άλλες φορές οι ιστορίες προσπαθούν να μεταδώσουν αξίες, όπως δικαιοσύνη, καλοσύνη ή ισότητα, και άλλες προσπαθούν να περάσουν μηνύματα που είναι συνδεδεμένα με το κοινωνικό περιβάλλον, όπως η σημασία της κοινότητας, οι «αντρικοί» και «γυναικείοι» ρόλοι ή η κοινωνική ιεραρχία. Τα παραμύθια χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα από ορισμένους ψυχολόγους - για να βοηθήσουν τους ενηλίκους να ξεπεράσουν κάποια ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με τον Χανς Ντίκμαν -τον πιο γνωστό υποστηρικτή αυτής της ιδέας-, ένας αποτελεσματικός τρόπος ψυχοθεραπείας είναι να διηγηθεί το άτομο το αγαπημένο του παραμύθι. Σύμφωνα με τη θεωρία του, το αγαπημένο μας παραμύθι δεν έχει αποτυπωθεί στη μνήμη μας τυχαία, αλλά λόγω της σημαντικής ψυχολογικής βαρύτητας που έχει για την ίδια την ύπαρξή μας και τα προβλήματα που μας απασχολούν. Όταν συνειδητοποιήσουμε τη βαθύτερη σημασία του νοήματος του παραμυθιού, τότε μπορούμε να μεταφράσουμε ασυνείδητες σκέψεις και φόβους μας και να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικότερα.

Η θεματολογία
Το παραμύθι συγκινεί και ψυχαγωγεί όλους τους λαούς της Γης, από τα πανάρχαια χρόνια. Στις ιστορίες τους συναντάμε τα πιο απίθανα και απίστευτα γεγονότα. Αυτά, όμως, που για το σημερινό άνθρωπο είναι φανταστικά, για τον πρωτόγονο αποτελούσαν τον αληθινό του κόσμο, όπως τον έβλεπε ή όπως τον εξηγούσε απλοϊκά. Όλος ο κόσμος του πρωτόγονου ανθρώπου, η θεωρία του για τη γέννηση του κόσμου, ο φόβος του για τα διάφορα φυσικά φαινόμενα, η πίστη του στη μαγεία, στη δεισιδαιμονία, στις υπερφυσικές ικανότητες των μάγων, η στενή του σχέση με τα ζώα, τα οποία θεωρούσε συντρόφους, τα όνειρα που τον μετέφεραν σε άγνωστους τόπους με τρόπο ανεξήγητο, πέρασαν μέσα στα παραμύθια. Η πλοκή εμφανίζεται με μια σειρά ατυχιών στην αρχή, ενώ στο τέλος καταλήγουν όλα τακτοποιημένα και ευτυχισμένα για τους ήρωες. Η πιο γνωστή υπόθεση είναι αυτή του χαμένου παράδεισου που ξανακερδήθηκε, όπως στην ιστορία της Σταχτοπούτας. Υπάρχουν, όμως, και ιστορίες που πραγματεύονται ένα ταμπού και την παραβίασή του - όπως το άνοιγμα μιας απαγορευμένης πόρτας ή ενός δωματίου, ή μια ερώτηση που απαγορεύεται να τη θέσεις. Αυτά τα παραμύθια ανάγονται στο μύθο του Έρωτα και της Ψυχής. Η θεματολογία του Ιάσονα και της Μήδειας, που συναντιέται παντού, εμφανίζεται στη «Βασίλισσα με τα Χρυσά Μαλλιά», ενώ τα απίθανα κατορθώματα που απαιτούνται από τον ήρωα εμφανίζονται σε πολλές παραλλαγές σε όλο τον κόσμο. Τα ζώα που μπορούν να μιλούν, που είναι χρήσιμα στον άνθρωπο, ή αυτά που έχουν μαγικές ιδιότητες εμφανίζονται σε όλα τα παραμύθια του κόσμου και αυτό σχετίζεται με το μύθο του Παραδείσου. Κάποιες φορές το ζώο που βοηθά τον άνθρωπο δεν απαιτεί ανταλλάγματα, απλώς χρησιμοποιεί τις μαγικές δυνάμεις του ή ακόμα και την εξυπνάδα του για να βοηθήσει τον ήρωα και την ηρωίδα, όπως π.χ. στον «Παπουτσωμένο Γάτο», όπου ο γάτος βοηθά τον αφέντη του να γίνει βασιλιάς, ή όπως τα πουλιά ή άλλα ζώα βοηθούν τη Σταχτοπούτα να πάει στο χορό και μετά τη βοηθούν να παντρευτεί τον πρίγκιπά της. Ένα επίσης δημοφιλές θέμα είναι αυτό του άσχημου πλάσματος, που συχνά εμφανίζεται ως ο σύζυγος. Συνήθως ο ήρωας/η ηρωίδα υποφέρει από μια κατάρα, που αργότερα με σύμμαχο την αγάπη ή τη βαθιά αφοσίωση ενός προσώπου λειτουργεί απελευθερωτικά. Για παράδειγμα, «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» και «Ο Βάτραχος - Πρίγκιπας». Αυτά τα παραμύθια έχουν διπλή μεταμόρφωση, καθώς η ηρωίδα βοηθά τον ήρωα να μεταμορφωθεί από τέρας ή βάτραχο σε πρίγκιπα, αλλά και το αντίστροφο, καθώς ο ήρωας βοηθά την ηρωίδα να εγκαταλείψει ένα μειονέκτημα ή μια αδυναμία του χαρακτήρα της, τη βοηθά στην ουσία να ωριμάσει, να ολοκληρωθεί, να τελειοποιηθεί. Τα θέματα που προέρχονται από αγαπημένα παραμύθια, έχουν πολλά χαρακτηριστικά και συγκεντρώνουν τη γνήσια φύση της παράδοσης. Τα πρότυπα υποδείγματα αποτελούνται από εικόνες και σύμβολα όμοια σε όλο τον κόσμο, αρχέτυπες εικόνες και συμβολισμούς βαθιά ριζωμένους στο ασυνείδητο της ύπαρξης, που βοηθούν τον άνθρωπο να καταλάβει τον εαυτό του και τον κόσμο που τον περιβάλλει, αλλά και το άγνωστο και ανεξήγητο της δημιουργίας και των νόμων της. Τα παραμύθια, οι μύθοι, οι θρύλοι έχουν τις ρίζες τους βαθιά μέσα στην ανθρώπινη φύση, η οποία αναζητά συνεχώς τους λόγους ύπαρξής της.

Ιστορίες γεμάτες συμβολισμούς
Η συμβολική μορφή και ο αρχέτυπος χαρακτήρας τους κάνει τα παραμύθια κατανοητά σε όλους τους ανθρώπους, διαφορετικών ηλικιών, εποχών, πολιτισμών. Ουσιαστικά, αποτελεί τη γέφυρα που ενώνει τη φωτεινή με τη σκοτεινή πλευρά του ανθρώπου. Ο πόλεμος με το καλό και το κακό, η πάλη ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα, ο παράδεισος και η κόλαση είναι τα θέματα που σχεδόν πάντα πραγματεύονται τα παραμύθια. «Η Σταχτοπούτα», για παράδειγμα, ξεκινά ως εξής: «Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας καλός άντρας και ζούσε μαζί με την καλόκαρδη γυναίκα του και την όμορφη κόρη τους. Ξαφνικά, η γυναίκα αρρώστησε και πέθανε. Ο άντρας παντρεύτηκε μια δεύτερη γυναίκα, που είχε δύο κόρες που μισούσαν την πρώτη όμορφη κόρη». Στο παραμύθι, η ηρωίδα αντιμετωπίζει τον πόνο της απώλειας και βιώνει τη δοκιμασία του Χαμένου Παραδείσου. Η Σταχτοπούτα ήταν αναγκασμένη να καθαρίζει το τζάκι από τις στάχτες. Το τζάκι συμβολίζει την εξορία, τις στάχτες των νεκρών, την ταπείνωση και τη θλίψη. Επίσης, οι στάχτες συμβολίζουν το βραχυπρόθεσμο της ζωής. Το τζάκι, όμως, είναι και το ιερό κέντρο του σπιτιού, εκεί όπου πάντα υπάρχει μια ζεστή εστία. Είναι ένα σημείο ασφαλές που δεν πλησιάζουν ποτέ τα κακά πνεύματα. Η θέση της δίπλα στο τζάκι παραλληλίζει τη Σταχτοπούτα με τη θεά Εστία. Η Σταχτοπούτα περιποιείται τη φωτιά, επομένως είναι το πνεύμα, η ψυχή. Οι αδελφές της Σταχτοπούτας συμβολίζουν ακόμη την εσωτερική και πνευματική ασχήμια, αντιπροσωπεύουν τις δυνάμεις του κακού που βρίσκονται στην απληστία, τη ζήλια και τη ματαιοδοξία. Η μητριά αντιπροσωπεύει τη σκοτεινή και καταστροφική όψη της γυναικείας φύσης, που σε άλλα παραμύθια μεταμορφώνεται σε κακιά μάγισσα. Μεγάλο ρόλο στο παραμύθι παίζει η νεκρή μητέρα της Σταχτοπούτας. Εμφανίζεται σαν άσπρο περιστέρι, σύμβολο της αγνής αγάπης, μιας αγάπης που δίνει δύναμη στην ηρωίδα για να υπομείνει όλα τα βάσανα. Η μεταμόρφωση της Σταχτοπούτας συμβολίζει τις κρυμμένες δυνάμεις της ψυχής, οι οποίες δείχνουν τη διαδρομή της προς τον Παράδεισο. Το γυάλινο γοβάκι έχει μαγικές ιδιότητες, καθώς το γυαλί συμβολίζει την πνευματική τελειότητα, τη λάμψη και την καθαρότητα. Τέλος, η αναζήτηση του πρίγκιπα με σκοπό να βρει τη Σταχτοπούτα και να παντρευτούν συμβολίζει την ένωση και την κατάκτηση του χαμένου Παραδείσου. Αντίστοιχα, στον «Παπουτσωμένο Γάτο» οι συμβολισμοί αλλάζουν. Τα ζώα στα παραμύθια πάντα βοηθούν τους ανθρώπους. Εδώ, ο γάτος εκτός από κολπατζής είναι παράλληλα και φύλακας των θνητών. Μερικές φορές τα ζώα δρουν από μόνα τους, ενώ άλλες φορές υπάρχει σχέση αμοιβαιότητας. Οι ήρωες σώζουν ή βοηθούν το ζώο, και αυτό από ευγνωμοσύνη τούς ανταποδίδει τη σωτηρία, όταν χρειάζεται η επέμβαση των δυνάμεών τους. Στην «Πεντάμορφη και το Τέρας» συναντάμε μια πανέμορφη κοπέλα η οποία βρίσκεται κάτω από την εξουσία ενός τέρατος. Η ηρωίδα τον βλέπει σαν τέρας, απλά της απαγορεύεται να τον δει τη νύχτα. Όταν παραβιαστούν οι κανόνες και η πεντάμορφη δει το μαγεμένο ήρωα, τότε αυτός εξαφανίζεται ή εκείνη τον εγκαταλείπει. Μετά θα πρέπει να πετύχει γενναία κατορθώματα για να τον ξαναβρεί. Με τη βοήθεια των ζώων τον βρίσκει και τελικά λύνονται τα μάγια και τον παντρεύεται. Σε αυτό το παραμύθι κατανοούμε ότι δεν πρέπει να κρίνουμε σύμφωνα με την εξωτερική εμφάνιση, θα πρέπει να ξεπερνάμε τους φόβους μας, και συνειδητοποιούμε ότι η αληθινή αγάπη επιβάλλεται σε κάθε μορφή μαγείας και βγαίνει πάντα νικήτρια. Η ιστορία της «Κοκκινοσκουφίτσας» αναφέρεται στη σχέση κόρης-μητέρας. Η μητέρα την προειδοποιεί πως στο δάσος υπάρχει λύκος, δηλαδή απειλή. Εκείνη, όντας απονήρευτη, πέφτει θύμα του και ο λύκος την καταπίνει. Έρχεται θάνατος, αλλά ακολουθεί η Ανάσταση. Εδώ οι συμβολισμοί ποικίλλουν. Από τη μια, το κόκκινο σκουφάκι που παραπέμπει στο κόκκινο της αυγής και το μεσημεριανό ήλιο. Από την άλλη, ο λύκος που συμβολίζει το χειμώνα και το σκοτάδι, κατά τη σκανδιναβική μυθολογία. Τέλος, η ηρωίδα συμβολίζει τη φωτεινή πλευρά της θηλυκότητας, ενώ ο κυνηγός είναι ο ήρωας που σώζει την Κοκκινοσκουφίτσα από το τέρας.

Ξέρατε ότι…
... οι αρχαιότερες γραπτές ιστορίες που ανακαλύφθηκαν ήταν στην Ανατολή και αποτελούνταν από μια συλλογή από σανσκριτικά παραμύθια με πέντε βιβλία, τα «Ινδικά Πανχατάντρα»; Δεν γνωρίζουμε πότε γράφτηκαν, πιστεύεται όμως ότι έφτασαν στην Ελλάδα την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

… η παλαιότερη συλλογή παραμυθιών εμφανίστηκε στην Ευρώπη μετά την εποχή της Αναγέννησης, στη Βενετία, το 1550 και περιελάμβανε αστεία, αινίγματα και ιστορίες.

… σε πολλές χώρες, όπως π.χ. στη Βόρεια Αφρική, πιστεύεται ότι εκείνος που διηγείται παραμύθια, όσο ο ήλιος λάμπει, κινδυνεύει να χάσει τα μαλλιά του.
ΑΠΟ: http://kids.in.gr/

Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ- Απο επιστολή πρό Ρωμαίο Αυτοκράτορα Τιβέριον

Εις την βιβλιοθήκην Τζεζαρίνη της Ρώμης φυλάσσεται η κατωτέρω επιστολήν πρό Ρωμαίο Αυτοκράτορα Τιβέριον, σταλείσασα υπό Πουβλίου Λεντούλου, Κυβερνήτου της Ιουδαίας πρό του Ποντίου Πιλάτου.


«Ήκουσα, ω Καίσαρ, ότι επιθημείς να μάθεις ότι σοι γράφω νυν περί ανθρώπου τινός λίαν ενάρετου καλουμένου Ιησού Χριστού, όν ο λαός θεωρεί Προφήτην, και οι μαθηταί αυτού Θεόν, λέγοντες ότι είναι υιός του Θεού, πλάστου των ουρανών και της γης και παντός ότι εν αυτή ευρίσκεται.
Καί υπάρχει τη αληθεία, ω Καίσαρ.
Ακούονται καθ' ημέραν θαυμάσια πράγματα περί του Χριστού αυτού.
Ανεγείρε νεκρούς και...........

ιατρεύει ασθενείς δια μιας μόνης λέξεως. 
Είναι ανήρ μετρίου αναστήματος, καλός την όψιν, και μεγαλοπρέπεια περιβεβλημένος, ιδίως κατά τό πρόσωπον, ώστε όσοι τον ατενίζουν αναγκάζονται να τον αγαπούν και να τον φοβούνται. 
Έχει την κόμην χρώματος καρύου ωρίμου, εξεκνουμένην μέχρι των ώτων του εκείθεν δε μέχρι των ωμοπλατών Του, καταντά γαιόχρους αλλά μάλλον στιλπνή, διχάζεται κατά το σύστημα των Ναζαρηνών. 
Το μέτωπόν Του είναι λείον και γαλήνιον.
Το πρόσωπόν Του είναι πυκνόν και του αυτού χρώματος της κόμης, δεν είναι δε μακρόν, αλλά διχάζεται εις τό μέσον. 
Το βλέμμα Του είναι σοβαρόν και εμποιούν φόβον, έχει δε δύναμην ακτίνος ηλιακής.
Ουδείς δύναται να τον παρατηρήσει ατενώς. 
Όταν επιτιμά φοβίζει. Όταν δε πράττει τούτον κλαίει.
Είναι αξιαγάπητος και χαρίεις. 
Μετά σοβαρότητος λέγουσιν ότι ουδέποτε ώφθη γελών αλλά πλειστάκις κλαίων.
Έχει ωραίας χείρας και τούς βραχίονας. Εν τη συνομιλία ευαρεστεί πάντας. Δυσκόλως όμως φαίνεται.
Όταν δε φανή που, είναι μετριόφρων και έχει τό ωραιότερον παράστημα του κόσμου. Είναι ωραίος ως η μητέρα Του, ήτις εστίν η ωραιότερα γυνή ήτις ποτέ εθεάθη εις τά μέρη ταύτα. 

Εάν όμως η σή μεγαλειότης, ω Καίσαρ, ποθή να ιδή αυτόν, ως μοί έγραφες άλλοτε επληροφόρησαν με διότι θα σοί τον στείλω πάραυτα. Πάντως εν Ιερουσαλήμ θαυμάζουσι την σοφίαν του καίτοι ουδέποτε εσπούδασε τι και όμως είναι κάτοχος πάσης επιστήμης.
Περιπατεί ανυπόδητος και ασκεπής την κεφαλήν. 
Πολλοί βλέποντες αυτόν γελώσι. Αλλ' ότε ευρίσκονται πρό αυτού τρέμουσι και θαυμάζουσι αυτόν.
Λέγουσιν ότι ουδέποτε άνθρωπος ως αυτός ανεφάνη εις τα μέρη αυτά.
Τη αληθεία, ως μοί λεγωσιν οι Εβραίοι, ουδέποτε εκηρύχθη διδασκαλία, ως η δική του. Ουδέποτε εδόθησαν συμβουλαί όμοιαι των ιδικών Του.
Πολλοί δε των Ιουδαίων θεωρούσιν αυτόν Θεόν. Άλλοι πάλιν μοί λέγουσιν ότι είναι εχθρός της σης μεγαλειότητος , ω Καίσαρ. 
Πολλαχώς με παρενοχλούν οι μοχθηροί αυτοί άνθρωποι.
Λέγεται ότι αυτός ουδέποτε εδυσηρέστησε τινά, αλλά ότι μάλλον εποίησε τό αγαθόν. Όλοι όσοι εγνώρισαν αυτόν λέγουσιν ότι ευηρεστήθησαν παρ αυτού.
Όμως εις την σήν μεγαλειότητα, ω Καίσαρ, εις την πρός σε υπακοήν, είμαι πρόθυμος ότι διατάξεις θέλει εκτελεσθή.

Εν Ιερουσαλήμ Ινδικτιώνος 7. Σελήνη 11
Της σης μεγαλειότητος πιστότατος και ευπειθέστατος
ΠΟΥΒΛΙΟΣ ΛΕΝΤΟΥΛΟΣ
ΑΠΟ: www.pigizois.net

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Χανιά: Γκρέμισαν Eλληνικό μνημείο για να αναδειχθεί Oθωμανικό Τζαμί…!!!

Το περίπτερο αποτελούσε μνημείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής και έργο του μεγάλου Έλληνα αρχιτέκτονα και πρωτεργάτη του Μοντέρνου Κινήματος, Πάτροκλου Καραντινού. Δυστυχώς όμως είχε εγκαταλειφθεί χωρίς συντήρηση επί δεκαετίες! Τα ξημερώματα της Κυριακής βαριά μηχανήματα του Δήμου το κατεδάφισαν. Παρά τις αντιδράσεις του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων και τις επιστημονικές μελέτες που κατέθεσε, ο Δήμαρχος Χανίων έκρινε μείζονος σημασία την ανάδειξη του Οθωμανικού στοιχείου της Κρήτης, θυσιάζοντας Ελληνικά μνημεία και κτίσματα. Η κατεδάφιση έγινε χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη άδεια για τις εργασίες με βαριά μηχανήματα, χωρίς να τεθεί το θέμα προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο των Χανίων και ενώ ο συγκεκριμένος χώρος του πρώην πλέον μνημείου ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο. Σαν να μην φθάνει αυτό, διάφοροι ύποπτοι κύκλοι προτείνουν να δοθεί το Τζαμί σαν λατρευτικός χώρος στους μετανάστες της Υπατίας! Ο Γιώργος Ανατολάκης, με Eρώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς 4 Υπουργούς ζητά να μάθει: 1. Πως χαρακτηρίζετε την πολιτική να κατεδαφίζονται σημαντικά Ελληνικά μνημεία για να αναδεικνύονται Τουρκικά; 2. Είναι στους σχεδιασμούς σας το τέμενος να αποτελέσει λατρευτικός τόπος για τους λαθρομετανάστες που έχουν κατακλύσει την ιστορική πόλη των Χανίων; 3. Γιατί δε λήφθηκε υπόψη η μελέτη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων για τη συντήρηση του μνημείου; 4. Τέθηκε το θέμα στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου και αν όχι τίνος πρωτοβουλία ήταν η απόφαση για την κατεδάφιση και με ποιο δικαίωμα; 5. Υπήρξε έγκριση από το Λιμενικό Ταμείο, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων και που βασιζόταν αυτή; 6. Εξεδόθη η προβλεπόμενη άδεια για εργασίες με βαριά μηχανήματα; 7. Εάν υπάρχουν παρατυπίες από τις κινήσεις του Δήμου ποιες κυρώσεις θα εφαρμοσθούν στους υπεύθυνους; Καλές οι ερωτήσεις του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρχει κυβέρνηση που έχει την ευαισθησία να τοποθετηθεί… ή μήπως το ζητούμενο είναι να υπάρχει Ελληνική κυβέρνηση για να δώσει τις απαντήσεις; ΑΠΟ:http://filologos10.wordpress.com

Τι είναι τα chemtrails;

Προς τον φιλο που απαντησε εδω --> http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/blog-post_5286.html
Φιλε μου αν κάτσεις και διαβάσεις τα λιγα λογια που θα σου γραψω ελπιζω να αλλάξεις γνωμη. Όχι 100% αλλα εστω να αλλάξεις τον τροπο σκέψης σου και να δεις τα πραγματα και απο την απέναντι πλευρα της όχθης του ποταμου.
 Τα Chemtrails ή αλλιώς χημικές ουρές είναι αγγλική λέξη που παράγεται από τα συνθετικά Chemical Trails και χρησιμοποιείται πλέον διεθνώς για να περιγράψει τις επίμονες ουρές ψεκασμού χημικών στοιχείων, όπως μικροσωματιδίων αλουμινίου και αλάτων βαρίου, από υνήθως λευκά και χωρίς διακριτικά- αεροπλάνα σε μεγάλο ύψος, οι οποίες δεν διαλύονται όπως οι κλασικές γραμμές συμπύκνωσης υδρατμών από τα καυσαέρια αεροπλάνων (contrails) μετά από μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά, αλλά αντίθετα απλώνονται σχηματίζοντας επίπεδα τεχνητά νέφη που μπορεί να καλύπτουν ολ! όκληρο τον ουρανό μίας περιοχής. Συνήθως είναι λευκές, αλλά έχουν παρατηρηθεί και κοκκινωπές ή μαύρες γραμμές chemtrail. Σύνηθες στη διαδικασία φαινόμενο είναι η επίμονη διέλευση αεροπλάνων, ακόμη και από περιοχές που δεν ανήκουν στους «κλασικούς» διαδρόμους εναέριας κυκλοφορίας, και ο σχηματισμός παράλληλων, χιαστί ή κυκλικών σχηματισμών από λευκές χημικές ουρές πολλών χιλιομέτρων. Πολλές φορές η επιχείρηση ψεκασμού γίνεται αντιληπτή μόνο από την περίεργη «ψευτο-ομίχλη» που καλύπτει τον ουρανό και τον ήλιο, επειδή ο ψεκασμός έλαβε χώρα σε στιγμή που τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά, όπως π.χ. κατά τη διάρκεια της νύχτας ή συννεφιάς.Η επιχείρηση chemtrails, θεωρείται, πως ακολουθεί την πατέντα Welsbach του Edward Teller, η οποία παρουσιάστηκε ακόμη και στο IPCC (Διακυβερνητικό Πάνελ Κλιματικών Αλλαγών)ως μέθοδος της Γεωμηχανικής, με σκοπό τη δημιουργία πλανητικής ηλιακής ασπίδας, Shield, ώστε να μειωθεί η ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας που εισέρχεται στη Γη.

4.1 Διαφορές με contrails
Θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το παρατηρούμενο φαινόμενο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγχέεται με τις κανονικές εκπομπές καυσαερίων και υδρατμών των αεριωθουμένων αεροσκαφών.Οι υδρατμοί αυτοί, σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας (-60 βαθμούς Κελσίου ή και χαμηλότερα) αλλά και υγρασίας της ατμόσφαιρας, ψύχονται ακαριαία την στιγμή που έρχονται σε επαφή με τον παγωμένο αέρα δημιουργώντας μικρού μήκους, λεπτές, λευκές γραμμές (παγωμένοι λευκοί μικροκρύσταλλοι). Αυτές οι γραμμές διαλύονται σύντομα συνήθως εντός δευτερολέπτων ή το πολύ σε διάστημα ολίγων λεπτών, χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος από το διερχόμενο αεροσκάφος.Όμως στην περίπτωση των παρατηρηθέντων αεροψεκασμών, οι μεγάλου μήκους και πυκνές γραμμές όχι μόνο δεν διαλύονται σύντομα αλλά αιωρούνται στην ατμόσφαιρα επί αρκετές ώρες και σταδιακά διαστέλλονται δημιουργώντας λεπτά, τεχνητά νέφη τα οποία μπορούν να καλύψουν μία ολόκληρη περιοχή. Τα νέφη αυτά με την σειρά τους επηρεάζουν ή και μεταβάλλουν δραστικά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή.Και συνήθως προκαλούν φαινόμενα όπως «χημικά ουράνια τόξα»(chembows) ή περίεργους δακτυλίους γύρω από το φεγγάρι ή τον ήλιο, εξ’αιτίας της αντανάκλασης του φωτός πάνω στα μεταλλικά σωματίδια.Επίσης τα chemtrails σβήνουν και επανεκινούν τις μηχανές τους.Πρόκειται λοιπόν,κατά την εκτίμηση ειδικών επιστημόνων και ερευνητών, για αεροψεκασμούς της ατμόσφαιρας με υδρόφιλες χημικές ουσίες οι οποίες απορροφούν την ατμοσφαιρική υγρασία δημιουργώντας τις αιωρούμενες, πυκνές γραμμές διαφόρων σχημάτων και τα τεχνητά νέφη.

5. Σκοπός των chemtrails
Η ιδέα: ο ψεκασμός μίας μίξης αλουμινίου στη στρατόσφαιρα, θα μας σώσει από την Καταστροφή του Κλίματος.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει και στην Αμερική, ψεκάζουν συστηματικά κάποια είδη ψυχοφαρμάκων ώστε όλοι οι κάτοικοι να μην αντιδρούν στις εξωφρενικές ενέργειες των κρατούντων τα ηνία των κρατών. Οι καταγγελίες έχουν γίνει στο διαδίκτυο. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές οι κυβερνήσεις διαφόρων κρατών προβαίνουν σε εξωφρενικές ενέργειες και οι λαοί παθητικά δέχονται χωρίς καν να ερωτηθούν και βεβαίως χωρίς να διαμαρτυρηθούν. Επίσημη παραδοχή ή καταγγελία δεν έχει γίνει. Καταγγέλθηκε επίσης ότι ψεκάζονται ιοί για να κρατούν τους πληθυσμούς σε διαρκή καταστολή, καθώς και εμβόλια για να δουν το χρόνο αντίδρασης του ανθρώπινου οργανισμού σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας με βιολογικά όπλα ή στην περίπτωση βιολογικού πολέμου. Τίποτε από τα παραπάνω δεν έχει γίνει επισήμως αποδεκτό.Ψεκάζουν οξείδια και ενώσεις του αλουμινίου και του βαρίου σε μικρές ίνες καθως και άλλων μετάλλων αλλάζοντας το πάνω μέρος της τροπόσφαιρας και κάνοντάς το κατάλληλο για ευκολότερη ηλέκτριση και ιονισμό, κατάλληλο δηλαδή να δεχθεί την ενέργεια που μπορεί να στείλει το δίκτυ! ο HAARP, ώστε να εκπέμψει τα μικροκύματα διαμορφωμένα με εξαιρετικά χαμηλή συχνότητα (ELF) προς το έδαφος.Οι αεροψεκασμοί γίνονται απ' ευθείας με ιπτάμενα τάνκερ ή μέσω των καυσίμων των αεροπλάνων. Σύμφωνα με πληροφορίες το καύσιμο JP 8 περιέχει τα παραπάνω οξείδια, που δεν καίγονται και φεύγουν στην ατμόσφαιρα με τα καυσαέρια απο τις εξατμίσεις των αεροπλάνων.

Ποιοι θέλουν να μας δηλητηριάσουν και γιατί;
Εύλογο είναι το για ποιο λόγο γίνονται οι ψεκασμοί και ποιοι τους πραγματοποιούν. Τα σενάρια που έχουν επικρατήσει να ακούγονται είναι πάμπολλα, ωστόσο επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το θέμα, επικεντρώθηκαν σε τρία:
• Πρώτο σενάριο είναι ο έλεγχος του καιρού. Από στοιχεία που έχουν διαρρεύσει και έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα έντυπα στις Η.Π.Α. συνάγεται ότι η αμερικανική πολεμική αεροπορία έχει αναμειχθεί σε μεγάλο βαθμό στις τεχνικές ελέγχου του καιρού. Η πρόθεση αυτή των Η.Π.Α. δεν είναι καινούργια. Υπήρξε μια πρώτη εισήγηση το 1977 από τον Έντουαρντ Τέλερ, «πατέρα» της βόμβας υδρογόνου και της αντιπυραυλικής ασπίδας των Η.Π.Α.,επιστήμονα που είχε σε ιδιαίτερη υπόληψη ο κατοπινός πρόεδρος της Αμερικής, Ρόναλντ Ρέιγκαν.
• Μαζικοί εμβολιασμοί. Υποτίθεται ότι οι κυβερνήσεις με τους ψεκασμούς προβαίνουν σε μαζικούς εμβολιασμούς για να προστατέψουν τον κόσμο από ασθένειες που ίσως προκληθούν από ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα βιολογικού πολέμου. Αν είναι έτσι όμως, για ποιο λόγο οι άνθρωποι νοιώθουν δυσάρεστα και έχουν προβλήματα υγείας, μετά τους ψεκασμούς.
• Ο έλεγχος των φυσικών φαινομένων (π.χ. σεισμοί, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι κ.α.) σε συνδυασμό με το πρόγραμμα H.A.A.R.P.

7. Επιπτώσεις στον άνθρωπο
7.1 Επιπτώσεις και συμπτώματα
Όλες αυτές οι ουσίες που ψεκάζονται καταλήγουν κάποια στιγμή σε χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Εκεί άλλες έρχονται άμεσα σε επαφή με το δέρμα ή εισπνέονται και άλλες καταλήγουν στο έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα, οπότε μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα.Οι επιπτώσεις αυτών των υλικών στην υγεία, αλλά και το περιβάλλον είναι τραγικές. Μολύνουν τον αέρα, τη γη, το νερό και τους οργανισμούς ολόκληρης της τροφικής αλυσίδας.
Σύμφωνα με ιατρικά δεδομένα το αλουμίνιο και το βάριο είναι επικίνδυνα τοξικές ουσίες για τον ανθρώπινο οργανισμό και συνδέονται με την εμφάνιση καρκίνου. Τα τοξικά και καρκινογόνα αυτά μεταλλικά σωματίδια περνούν άμεσα στον ανθρώπινο οργανισμό με την αναπνοή και προσβάλουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Το βάριο δεν αποβάλλεται από τον οργανισμό, αλλά συγκεντρώνεται συνήθως στις αρθρώσεις και τους μύες και σε μεγάλες δόσεις μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο. Το δε αλουμίνιο, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ιατρικές έρευνες, συνδέεται με την εμφάνιση της νόσου Αλτσχάϊμερ. Εικάζεται μάλιστα πως η ραγδαία άνοδος της νόσου Αλτσχάϊμερ, συνδέεται άμεσα με της παγκόσμιας εμβέλειας επιχειρήσεις ψεκασμών.
Έχει παρατηρηθεί ότι το αλουμίνιο σε ευρεία χρήση, που γίνεται και στα μαγειρικά σκεύη,όταν υπερβαίνει το φυσιολογικό του επίπεδο στο αίμα, γίνεται τοξικό, δημιουργεί πολλα προβλήματα στο σώμα του ανθρώπου και των ζώων. Οι ασθένειες που προκαλούνται απο την τοξίνωση με αλουμίνιο μπορεί να οδηγήσει σε άνοια και απώλεια μνήμης, διανοητική σύγχυση και αποπροσανατολισμό, ενώ έχει επιπτώσεις και στην εντερική δραστηριότητα. Επίσης έχει σχέση με το φούσκωμα, τους κολικούς, την ξηροδερμία, πόνους στα οστά, πρόωρη οστεοπόρωση και έντονους πονοκεφάλους.Η αύξηση της ασθένειας του Αλτσχάιμερ, ο υποπαραθυρεοδισμός,η αναιμία, η νεφρική ανεπάρκεια, η πορφυρία, οι νευρομυικές διαταραχές, η αιμόλυση,η ασθένεια Πάρκισον, τα έλκη, οι πολφικές κοιλότητες στα δόντια, σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τα υψηλά επίπεδα αλουμινίου στο αίμα.
Παράλληλα οι ίνες πολυμερών υλικών που ψεκάζονται, οι οποίες λειτουργούν σαν ένας τεράστιος ιστός αράχνης, ώστε να συγκρατούν για μεγαλύτερο χρόνο τα μεταλλικά σωματίδια στον ουρανό,συμπαρασύρουν κατά την πτώση τους μαζί με τα μικροσωματίδια μετάλλων και οτιδήποτε βρίσκεται στην εμβέλεια τους, όπως τους μικροοργανισμούς που ζουν στη Στρατόσφαιρα. Τόσο ο ανθρώπινος οργανισμός, όσο και όλοι οι άλλοι οργανισμοί που ζουν στην επιφάνεια της Γης, δεν είναι προετοιμασμένοι να καταπολεμήσουν ιούς, βακίλους και βακτηρίδια της ανώτερης ατμό! σφαιρας. Τα νανοβακτηρίδια συγκεκριμένα, «είναι μορφές νάνων βακτηριδίων,που έχουν το ένα χιλιοστό του όγκου ενός φυσιολογικού βακτηριδίου και είναι αναπτυγμένα σε πολύ μεγαλύτερους σχηματισμούς.
Στην περιοχή Οντάριο του Καναδά, και ιδιαίτερα γύρω από την πόλη Espanola, όπου ξεκίνησαν οι ψεκασμοί το 1998, οι κάτοικοι υπέφεραν από έντονους πονοκεφάλους, πόνους στις αρθρώσεις και τους μύες, ζαλάδες, έντονες κρίσεις άσθματος, φλεγμονές των ματιών(επιπεφυκίτηδες), αλλεργικά συμπτώματα, απώλεια βραχυπρόθεσμης μνήμης και συμπτώματα όμοια με αυτά της γρίπης, αλλά δίχως πυρετό. Οι αναλύσεις βρόχινου νερού στην περιοχή έδειξαν υπολείμματα αλουμινίου επτά φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια.Τα ίδια συμπτώματα εμφανίζονται πλέον σε όλες τις περι! οχές της υφηλίου, όπου διενεργούνται οι επιχειρήσεις chemtrails.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΥΓ: "Τα μεγάλα μυστικά κρύβονται πάντα σε κοινή θέα"
ΑΠΟ:
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/04/chemtrails.html#more

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ

ΑΠΟ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ "ΝΕΑ ONLINE"
Ένας ερωτευμένος καρχαρίας ακολουθεί τον ψαρά που τον έσωσε όπου κι αν πάει. To BBC βιάστηκε να... πεθάνει τη βασίλισσα. Στα παιχνίδια της Βόρειας Κορέας στο Μουντιάλ, οι οπαδοί της στις κερκίδες είναι νοικιασμένοι ηθοποιοί. Μια μπιζελιά φύτρωσε στα πνευμόνια ενός συνταξιούχου δασκάλου. Και μια μανάβισσα εκμεταλλευόταν τα… ευμεγέθη στήθη της για να κλέβει τους πελάτες στο ζύγι.

Είναι μερικές από τις πιο περίεργες ειδήσεις της χρονιάς που φεύγει, τις οποίες επέλεξαν οι συντάκτες της ψηφιακής έκδοσης των «ΝΕΩΝ».

Έκαναν σεξ μέσα στην εκκλησία
Σάλο στο χώρο των πιστών προκάλεσε η είδηση που έρχεται από το Ρενεσχόφεν της Βαυαρίας.
Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild οι πιστοί άκουσαν περίεργες φωνές και αγκομαχητά την ώρα της λειτουργίας.
Ο αστυνομικός και η φίλη του, σχολιάζουν οι πιστοί, δεν έκαναν καν τον κόπο να κάνουν... ησυχία!
Η λειτουργία διακόπηκε και ο υπεύθυνος του Ναού ανέβηκε στο πατάρι απ' όπου ακούγονταν ο θόρυβος του πόθου και έπιασε επ αυτοφόρω το ζευγάρι.
Η γυναίκα έφυγε τρέχοντας ενώ ο αστυνομικός πιο... ψύχραιμος αποχώρησε λίγο αργότερα σαν να μη συμβαίνει τίποτε.
Τον αστυνομικό αναγνώρισαν οι πιστοί και ο ιερέας του Ναού και τώρα ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή για άσεμνες πράξεις και διακοπή θρησκευτικής τελετής.
Μετέφερε με γαϊδούρια 100 κιλά κάνναβης στα Ιωάννινα
Συνοριακοί φύλακες, στην Καλόβρυση Κόνιτσας εντόπισαν άνδρα προερχόμενο από την Αλβανία, να μεταφέρει με δύο γαϊδούρια, τέσσερις σάκους που περιείχαν 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.
Ο διακινητής, μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, τράπηκε σε φυγή επιστρέφοντας στο αλβανικό έδαφος.
Ο δράστης αναζητείται σε συνεργασία με την Αλβανική αστυνομία, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.

Μαζική δηλητηρίαση από αγιασμό στη Ρωσία
Περισσότερα από 250 άτομα δηλητηριάστηκαν στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας (πόλη κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη) από αγιασμό που πήραν από την εκκλησία πριν μία εβδομάδα.
Σύμφωνα με την περιφερειακή υπηρεσία των ρωσικών υγειονομικών αρχών, εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι 125 από τους 250.
Τις τελευταίες ημέρες, καταγράφηκαν συνολικά 269 κρούσματα «σοβαρής εντερικής λοίμωξης», από τα οποία τα 156 αφορούσαν παιδιά.
Η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την ημέρα των Θεοφανείων στις 19 Ιανουαρίου.
Αγρότης σκότωσε τις 51 αγελάδες του και αυτοκτόνησε

Ένας αμερικανός αγρότης σκότωσε με όπλο τις 51 αγελάδες του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.
Πρόκειται για τον 59χρονο παραγωγό γάλακτος Ντιν Πίρσον που ζούσε στην περιοχή Κοπέικ στο βόρειο τμήμα της πολιτείας της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αυτόχειρας ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση λόγω προσωπικών προβλημάτων.

Έκαναν εταιρεία «διοργάνωσης πάρτι διαζυγίου»Ένα επιχειρηματικό χώρο ανεκμετάλλευτο ανακάλυψαν αυστραλοί επιχειρηματίες αφού είδαν στις στατιστικές πως ένας στους τρεις γάμους καταλήγει σε διαζύγιο.
Έτσι, αποφάσισαν να δημιουργήσουν «Εταιρεία Διοργάνωσης Εκδηλώσεων Διαζυγίου».
Η εταιρεία προσφέρει διάφορες υπηρεσίες όπως λιμουζίνες 9 μέτρων, γκουρμέ εστιατόρια, κλαμπ για εκδηλώσεις και πρωτότυπες ιδέες τους για να γιορτάσουν οι διαζευγμένοι την ελευθερία τους.
«Σίγουρα, κάνει καλό στην ψυχική υγεία των ατόμων να απαθανατίζουν τη στιγμή που χωρίζουν από το σύντροφό τους. Να γιορτάζουν το γεγονός ότι αφήνουν πίσω τους την παλιά ζωή, τα παλιά θέματα και ξεκινούν από την αρχή», λέει η ψυχολόγος Σάλι-Αννι Μάκομαρκ.
Στη φυλακή οι σκιέρ που προκαλούν χιονοστιβάδεςΑντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη θα έρχονται οι σκιέρ που προκαλούν χιονοστιβάδες στην Ιταλία, μετά το θάνατο οκτώ ανθρώπων σε ιταλικές πίστες το Σαββατοκύριακο.
Ειδικοί επιρρίπτουν ευθύνες στους σκιέρ που κάνουν σκι εκτός πίστας για την πρόκληση χιονοστιβάδων που οδηγούν σε θανάτους και τραυματισμούς.
«Έχει υπάρξει υπερβολικά μεγάλος αριθμός περιστατικών στις πίστες», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Μικέλα Βιτόρια Μπραμπίλα, προτείνοντας ποινές φυλάκισης για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις.
Τα νέα μέτρα, που πρότεινε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της Ιταλίας, περιλαμβάνουν επίσης την επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε όσους αγνοούν τις μετεωρολογικές προβλέψεις και κάνουν σκι εκτός πίστας.
Ως «γελοία» χαρακτήρισαν τα μέτρα λάτρεις του σπορ και οργανώσεις καταναλωτών, ισχυριζόμενοι ότι υπάρχουν ήδη νόμοι που φέρνουν προ των ευθυνών τους απρόσεκτους.
Δωδεκάχρονη ζητά διαζύγιο από 80χρονοΝομική βοήθεια θα προσφέρει η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας σε 12χρονη που προσπαθεί να πάρει διαζύγιο από τον 80χρονο σύζυγό της.
Η κίνηση αυτή ίσως αποτελέσει την αφετηρία για την απαγόρευση των γάμων μικρών παιδιών στη χώρα.
Το 12χρονο κορίτσι υποχρεώθηκε πέρυσι να παντρευτεί τον ξάδερφο του πατέρα της παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια της μικρής νύφης έλαβε 17.000 ευρώ από τον γαμπρό.
Η μητέρα της ζήτησε διαζύγιο από τον πατέρα της αλλά πρόσφατα απέσυρε την αίτηση χωρίς εξηγήσεις.
«Θέλουμε να προστατεύσουμε τα δικαιώματα του παιδιού», λέει ο Αλανούντ αλ-Χετζαλάν, δικηγόρος στην κυβερνητική οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει όριο ηλικίας για τους γάμους και είναι συνηθισμένο σε απομακρυσμένες περιοχές να παντρεύουν τα κορίτσια σε πολύ μικρή ηλικία. Πολύ σπάνια όμως, κάποια θα ζητήσει διαζύγιο.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται σε λίγες μέρες.
Στα σκαριά βρίσκεται νομοσχέδιο για την απαγόρευση του γάμου κάτω των 16 ή 18 ετών και οι ακτιβιστές ελπίζουν πως αυτή η υπόθεση θα είναι η αρχή του τέλους για την απάνθρωπη αυτή συνήθεια.

Αθωώθηκε βιαστής λόγω... υπνοβασίαςΈνας 29χρονος άνδρας που βίασε μία γυναίκα αθωώθηκε από τους ενόρκους του δικαστηρίου όταν ομολόγησε ότι ήταν υπνοβάτης και δεν ήξερε τι έκανε.
Πρόκειται για τον Τρεντ Πόμπαρ, από το Katherine Northern του της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, ο οποίος και ομολόγησε στους ενόρκους την πράξη του, προσθέτοντας όμως, ότι είναι υπνοβάτης και δεν έχει συνείδηση τι κάνει κατά τη διάρκεια του ύπνου του.
Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιανουάριο του 2009, όταν, σύμφωνα με τον δημόσιο κατήγορο, ο κατηγορούμενος μαζί με φίλους του είχε καταναλώσει πολλές μπύρες, ρούμι, και αρκετά ποτήρια με κόκκινο κρασί!
Συνολικά, όπως παραδέχθηκε και ίδιος, είχε πιει περισσότερα από 55 ποτά και στη συνέχεια μαζί με τρεις άλλους φίλους του πέρασε έξω από το σπίτι της γυναίκας που κατηγορούνταν ότι βίασε.
Αναφερόμενος στο περιστατικό του βιασμού, ο 29χρονος είπε στο δικαστήριο ότι δεν θυμάται απολύτως τίποτα, μέχρι που ο σύντροφος της γυναίκας τον έπιασε από τα πόδια και στην κυριολεξία τον έσυρε έξω από το σπίτι.
Το θύμα από την πλευρά της είπε στο δικαστήριο ότι έπεσε στο κρεβάτι να κοιμηθεί γυμνή και όταν ξύπνησε βρήκε τον κατηγορούμενο να της κάνει έρωτα.
Καθοριστική ήταν και η μαρτυρία της γυναίκας του 29χρονου, η οποία είπε ότι θυμάται περιπτώσεις που ο άνδρας της σηκώνονταν τη νύχτα από το κρεβάτι και ουρούσε στο συρτάρι ενός κομοδίνου ή έκανε μπάνιο, χωρίς την επόμενη μέρα να θυμάται τίποτα.
Σε μια περίπτωση μάλιστα, ενώ κοιμόταν και ροχάλιζε έκανε ταυτόχρονα και έρωτα μαζί της, χωρίς την επόμενη μέρα να μπορεί να ανακαλέσει το περιστατικό.
Η ίδια πρόσθεσε ότι όλα αυτά, για τα οποία κατηγορείται ο άνδρας της οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.
Ο δημόσιος κατήγορος υποστήριξε ότι η απώλεια μνήμης του κατηγορουμένου δεν οφείλεται στην υπνοβασία, αλλά στο γεγονός ότι πίνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.
Σερβίρει τυρί από ανθρώπινο γάλαΑπό το μητρικό γάλα της συζύγου του είναι παρασκευασμένο το τυρί που προσφέρει στους πελάτες του ο σεφ ενός μοντέρνου μπιστρό στη Νέα Υόρκη.
Ο Daniel Angerer δηλώνει στη New York Post «πως οι πελάτες του άρχισαν να ζητούν το ανθρώπινο τυρί όταν αυτός έγραψε στο blog του για τις προσπάθειες που καταβάλλει για να το παρασκευάσει».
«Το τηλέφωνο χτυπούσε συνέχεια» εξηγεί ο σεφ. «Έτσι ετοίμασα κάποια καναπεδάκια με τυρί από μητρικό γάλα, σύκα και ουγγαρέζικη πιπεριά».
«Η γεύση του είναι όπως του τυριού από αγελαδινό γάλα, αλλά λίγο πιο γλυκό» προσθέτει ο κ. Angerer, επισημαίνοντας ότι η γεύση του εξαρτάται από το τι έχει φάει η μητέρα.
Οι εντυπώσεις όσων δοκίμασαν το τυρί ήταν θετικές, αν και πολλοί ήταν και οι πελάτες που δεν τρελαίνονταν με την ιδέα να το δοκιμάσουν.
Στο μεταξύ, το ζευγάρι έχει κατακλυστεί από κάποια... ανατριχιαστικά αιτήματα από τότε που έγινε γνωστό ότι προσφέρει τυρί από ανθρώπινο γάλα.
«Κάποιοι μου έστειλαν e-mail λέγοντας, για παράδειγμα, 'η μητέρα μου δεν με είχε θηλάσει όταν ήταν παιδί, μπορώ να δοκιμάσω το γάλα σου;'» δηλώνει η Lori Mason, σύζυγος του σεφ και μητέρα της μικρής Arabella, που έχει ηλικία 2,5 μηνών.
Η Lori αρνήθηκε ευγενικά σε αυτού του είδους τα αιτήματα.
Οι αρχές υγείας της Νέας Υόρκης δήλωσαν ότι αν και δεν υπάρχουν σαφείς κανόνες που να απαγορεύουν αυτή την πρακτική, καλό θα ήταν ο Daniel Angerer να σταματήσει να μοιράζεται το γάλα της γυναίκας του με τον κόσμο.
«Το εστιατόριο γνωρίζει ότι το τυρί που έχει φτιαχτεί από γυναικείο γάλα δεν είναι για ευρεία κατανάλωση, είτε πωλείται είτε προσφέρεται» δήλωσε εκπρόσωπος της υγειονομικής αρχής της Νέας Υόρκης.
Πέθανε ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμοΠέθανε σε ηλικία 21 ετών από επιπλοκές στην καρδιά, ο Κινέζος Χι Πινγκπίνγκ, ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο, με ύψος μόλις 73 εκατοστά, ανακοινώθηκε από το βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες.
Ο Χι, ο οποίος έπασχε από μια μορφή πρωτογενούς νανισμού, πέθανε το Σαββατο στη Ρώμη, όπου βρισκόταν για να συμμετάσχει σε τηλεοπτικό σόου.
Είχε γεννηθεί στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, στη βόρεια Κίνα το 1988. Ηταν μανιώδης καπνιστής και σύμφωνα με το BBC, είχε εισαχθεί πριν από δυο εβδομάδες στο νοσοκομείο με πόνους στο στήθος.

Αυτοκτόνησε και σκότωσε πεζόΤραγικό θάνατο βρήκε ένας 72χρονος στις Βρυξέλλες, όταν 67χρονη που πήδησε από το 12ο όροφο για να αυτοκτονήσει, έπεσε πάνω του.
Η γυναίκα έπασχε από χρόνια κατάθλιψη και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της πέφτοντας από το από το μπαλκόνι του σπιτιού της.
Ο Κινέζος που κοιμόταν με 500 γυναίκες!Μια μέρα χωρίς σεξ ήταν μια μέρα χαμένη για τον 47χρονο Κινέζο αξιωματούχο. Αυτό δείχνουν τα ημερολόγια που έπεσαν στην αντίληψη της γυναίκας του, και στα οποία περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις συναντήσεις που είχε με γυναίκες τα τελευταία χρόνια.
Ο πρώην κρατικός αξιωματούχος από την πόλη Ανκινγκ στην κεντρική Κίνα είναι ο τελευταίος των μανδαρίνων του κομμουνιστικού κόμματος που πέφτει σε δυσμένεια, και αντιμετωπίζει φυλάκιση για τις σεξουαλικές του περιπέτειες.
Όπως γράφει η Xinan Evening News, ο αξιωματούχος είχε μετακομίσει πρόσφατα στην πόλη από την επαρχία, και είχε ό,τι είχε επιθυμήσει στη ζωή του: καλή δουλειά με προοπτικές, ένα παιδί στο πανεπιστήμιο και μια καλή γυναίκα που επίσης εργαζόταν.
Τα προβλήματα άρχισαν όταν ο 47χρονος αποφάσισε να μένει πιο πολλές ώρες στο γραφείο. Έλεγε τότε στη γυναίκα του ότι έπρεπε να συμμετέχει σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όλα πήγαιναν καλά. Όταν όμως άρχισε να περνά ολόκληρη τη νύχτα εκτός σπιτιού, τα πράγματα άλλαξαν.
Σε μια επίσκεψή της στα πεθερικά της η ανήσυχη σύζυγος ανακάλυψε ένα σημείωμα που αποδείκνυε ότι ο σύζυγός της είχε δεχτεί περίπου 66.000 δολάρια από μια γυναίκα καθώς και ημερολόγια.
Διαβάζοντας τα ημερολόγια βρήκε λεπτομέρειες για τις σεξουαλικές «αποδράσεις» του συζύγου της, καθώς και αναφορές για βιντεοσκοπημένες συναντήσεις με τις ερωμένες του. Ιδιαίτερα ενοχλημένη η σύζυγος, είπε όσα έμαθε σε ένα φίλο, ο οποίος και ενημέρωσε σχετικά τις αρχές πειθαρχικού ελέγχου. Ο ίδιος λίγο αργότερα ομολόγησε πως τοπικοί επιχειρηματίες του έδιναν χρήματα με αντάλλαγμα τη βοήθειά του σε υποθέσεις τους, και, με τα χρήματα αυτά, πλήρωνε τις γυναίκες.
«Ηταν απασχολημένος 8 ώρες ψάχνοντας χρήματα και 8 ώρες ως χούλιγκαν που αναζητούσε σεξ», φέρεται να είπε ο εισαγγελέας της υπόθεσης.
Στην πρώτη σελίδα του ημερολογίου του γράφει: «Το 2003 θέλω να κάνω σεξ με τουλάχιστον 56 γυναίκες και να έχω δύο ερωμένες από αξιότιμες οικογένειες».
Καθώς φαίνεται, εκπλήρωσε τους στόχους του και με το παραπάνω. Τα τρία ημερολόγιά του δείχνουν ότι έκανε σεξ με περίπου 500 γυναίκες...
Παρά τους κανονισμούς που υιοθετήθηκαν στην Κίνα από το 1988 για την αποτροπή σεξουαλικών «παραπτωμάτων» από αξιωματούχους, αρκετοί τους παραβίασαν και βρέθηκαν κατηγορούμενοι.

Έβαλε το iPad στο μπλέντερΈνα πρωτότυπο τρόπο για να διαφημίσει την ποιότητα των προϊόντων της έχει βρει Αμερικανική εταιρεία κατασκευής μπλέντερ.
Δέχεται e-mail από τηλεθεατές που παρακολουθούν τα βίντεο στην ιστοσελίδα της ή στο youtube, με θέμα «τι θέλετε να λιώσουμε στο μπλέντερ;». Ακολούθως, υλοποιεί τις όποιες απατήσεις τους, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει τα μηχανήματα με τον ισχυρότερο μηχανισμό και τα καλύτερα μαχαίρια.
Η τελευταία, όμως, επιθυμία τηλεθεατή, ήταν να λιώσει ένα iPad.
Και η εταιρεία κατασκευή «Blendtec» το υλοποίησε…
Η ίδια εταιρεία έχει βάλει κατά καιρούς στα μπλέντερ της iPhone, μαγνήτες, τηλεκοντρόλ κ.ά.
Προσπάθησαν να μεταφέρουν πτώμα στο αεροπλάνοΟι δύο γυναίκες τον είχαν βάλει σε αναπηρική καρέκλα, του φόρεσαν γυαλιά ηλίου και οδήγησαν τον 91 ετών άνδρα στο check in του αεροδρομίου Τζον Λένον του Λίβερπουλ, χωρίς να προκαλέσουν υποψίες. Ισχυρίστηκαν ότι ο άνθρωπος κοιμόταν. Η αλήθεια είναι όμως ότι ήταν νεκρός. Και αυτό έγινε αντιληπτό.
Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν γιατί επιχείρησαν να μεταφέρουν τον νεκρό σύζυγο και πατέρα τους σε πτήση της easyJet με προορισμό τη Γερμανία, χωρίς να ενημερώσουν σχετικά τις αρχές. Πιστεύεται μάλιστα πως, με αυτόν τον τρόπο, ήθελαν να γλιτώσουν τα έξοδα της μεταφοράς της σορού. Στην αστυνομία είπαν πως δεν είχαν αντιληφθεί το θάνατό του και νόμιζαν ότι κοιμόταν.
'Οπως δήλωσε αστυνομική πηγή, πιστεύεται ότι το πτώμα μεταφέρθηκε με ταξί ως το αεροδρόμιο από το 'Ολντχαμ, μία απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων.
Οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες με εγγύηση, αφού τους απαγγέλθηκε κατηγορία για απόκρυψη θανάτου από τις αρμόδιες αρχές.

Γυναίκες: ξοδεύουν τρία χρόνια από τη ζωή τους σε ψώνιαΤρία χρόνια από τη ζωή τους αφιερώνουν οι γυναίκες για να κάνουν τις αγορές τους και σε αυτές, εκτός από ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, περιλαμβάνονται και τα τρόφιμα.
Μάλιστα, οι γυναίκες, κατά μέσο όρο, δαπανούν περίπου τον ίδιο χρόνο για να ψωνίσουν για τον εαυτό τους, όσο και για το σπίτι, αγοράζοντας τρόφιμα.
Έτσι, έρευνα που έγινε από την εταιρία OnePoll με τη συμμετοχή 2.000 γυναικών έδειξε ότι οι κυρίες επισκέπτονται περίπου 84 καταστήματα για να αγοράσουν είδη διατροφής και περνούν εκεί 94 ώρες και 55 λεπτά ετησίως. Όταν όμως βγαίνουν για να αγοράσουν ρούχα-περίπου 30 φορές το χρόνο- αφιερώνουν λίγο περισσότερο χρόνο, 100 ώρες και 48 λεπτά.
Η βόλτα στις βιτρίνες, γίνεται πιο συχνά απ΄ότι οι αγορές, (51 φορές το χρόνο) αλλά ο χρόνος που δαπανάται αγγίζει τις 49 ώρες-πολύς χρόνος αν σκεφτεί κανείς πως η μέση γυναίκα περνά δύο μερόνυχτα το χρόνο βλέποντας... βιτρίνες.
Συνολικά, οι γυναίκες αφιερώνουν για την εμφάνισή τους 90 εξόδους στα μαγαζιά ετησίως από τις οποίες οι 30 είναι για ρούχα, οι 15 για παπούτσια, οι 18 για αξεσουάρ και οι 27 για είδη καλλωπισμού. Επίσης βγαίνουν περίπου 57 φορές το χρόνο για βιβλία και 19 φορές για δώρα.
Αν συνυπολογιστούν όλα αυτά για μια περίοδο 63 ετών, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μια γυναίκα περνά, δύο χρόνια και δέκα μήνες στα ... μαγαζιά.
Έκλεψαν καμπάνες από εξωκκλήσι στην ΚαρδίτσαΔύο καμπάνες αφαίρεσαν τις τελευταίες μέρες από το κωδωνοστάσιο του εξωκλησιού του Αγίου Ιωάννη στον Αμάραντο του δήμου Ιτάμου Καρδίτσας.
Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Καρδίτσας το οποίο και διενεργεί τη σχετική προανάκριση.

Ξαφνικά μιλούσε αγγλικά με κινεζική προφορά!Συνέβη στο Πλίμουθ της νοτιοδυτικής Αγγλίας τον περασμένο μήνα. Η 35χρονη Σάρα Κόλγουϊλ, αφού έπαθε μια έντονη ημικρανία, ξαφνικά άρχισε να μιλά με κινεζική προφορά, αν και δεν έχει επισκεφτεί ποτέ την Κίνα.
Η Κόλγουϊλ λέει ότι έχασε την ικανότητα να μιλά αγγλικά με την χαρακτηριστική προφορά του τόπου της και άρχισε να ακούγεται σαν Κινέζα, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζουν τη φωνή της από το τηλέφωνο ακόμη και οι δικοί της άνθρωποι. Για να επανέλθει, μάλιστα, παρακολουθεί ειδικά μαθήματα γλώσσας.
«Δεν είναι η δική μου φωνή», επισημαίνει.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η 35χρονη έπαθε το «σύνδρομο της ξένης προφοράς», το οποίο συνδέεται με τους τραυματισμούς του εγκεφάλου. Αναγνωρίστηκε επιστημονικά στις αρχές του 20ού αιώνα και από τότε έχουν αναφερθεί μερικές δεκάδες περιπτώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Συγγνώμη» από το BBC για το...θάνατο της ΕλισάβετΣυγγνώμη ζήτησε το BBC, επειδή ένας από τους εκφωνητές του ραδιοφώνου ανακοίνωσε αστειευόμενος ότι πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ.
Ο 39χρονος Ντάνι Κέλι είπε χθες στους ακροατές του στο Μπέρμινγχαμ της κεντρικής Αγγλίας ότι είχε να κάνει μία σημαντική ανακοίνωση και με την υπόκρουση του εθνικού ύμνου ανακοίνωσε: «Η βασίλισσα Ελισάβετ B' απεβίωσε».
Σύμφωνα με το BBC, η ανακοίνωση ήταν απάντηση σε σχόλιο που είχε κάνει ακροατής στην ιστοσελίδα της εκπομπής στο Facebook.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ντάνι Κέλι έκανε μία απρεπή παρατήρηση σχετικά με τη βασίλισσα στη διάρκεια της εκπομπής του. Αν και ήταν στο πλαίσιο μίας ανάλαφρης συζήτησης για τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, και διορθώθηκε στο αέρα αμέσως μόλις εκφωνήθηκε, το σχόλιο ήταν απολύτως απρεπές και το BBC ζητά ανεπιφύλακτα συγγνώμη. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προσβάλουμε».

Η βασίλισσα της Αγγλίας έκλεισε τα 84 χρόνια της τον περασμένο μήνα.
ΕΛΒΕΤΟΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΟΣ
Είχαν συλλογή από κρανία και οστά με ονόματα αγίων
ΣΤΑ ΙΧΝΗ κυκλώματος λαθρεμπορίας λειψάνων και θρησκευτικών κειμηλίων βρίσκονται οι διωκτικές αρχές στη Θεσσαλονίκη μετά τη σύλληψη ενός θρησκόληπτου Ελβετογερμανού και ενός νεαρού διακόνου, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν εκατοντάδες τμήματα οστών και ανθρώπινων κρανίων, αρωματισμένα με μύρο και τοποθετημένα σε νάιλον συσκευασίες στις οποίες ήταν γραμμένα ονόματα αγίων.
Αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης παρακολουθούσαν και συνέλαβαν τον 43χρονο Ελβετογερμανό στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λίγο πριν επιβιβαστεί σε πτήση για τη Φρανκφούρτη. Ο κατηγορούμενος δήλωσε στον έλεγχο αποσκευών ότι μεταφέρει τμήματα λειψάνων, επιδεικνύοντας εκκλησιαστικό έγγραφο- πιθανότατα πλαστό- για να δικαιολογήσει την προέλευσή τους. Αμέσως κινητοποιήθηκε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, η οποία κατά τον έλεγχο των αποσκευών του βρήκε συνολικά 205 τμήματα οστών και μία ασημένια λειψανοθήκη με εγχάρακτη αναπαράσταση του Αγίου Δημητρίου. Ο κατηγορούμενος είπε στους αστυνομικούς ότι συνάντησε έναν διάκονο στο Σιδηρόκαστρο Σερρών και ότι σκόπευε να παραδώσει τα λείψανα σε έναν αρχιμανδρίτη στη Γερμανία. Κλιμάκιο της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας ταξίδεψε στις Σέρρες και συνέλαβε τον 24χρονο διάκονο, στο σπίτι του οποίου νέα έκπληξη περίμενε τους αστυνομικούς. Εκεί φυλούσε 505 τμήματα οστών και 15 κρανία στα οποία αναγράφονταν ονόματα αγίων, ενώ επίσης είχε στην κατοχή του μία βυζαντινή εικόνα και έναν σταυρό του 19ου αιώνα, δύο βυζαντινά δαχτυλίδια, πέντε νομίσματα και δέκα ναρκωτικά χάπια.
Βάζουν... προβολείς στα πρόβαταΕΝΑ ΑΡΘΡΟ του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, του οποίου η ψήφιση το 2007 είχε προκαλέσει έως και θυμηδία, βρήκε εφαρμογή σε απόφαση του Αρείου Πάγου.
Η υπόθεση που απασχόλησε το Ανώτατο Δικαστήριο αφορά δυστύχημα που συνέβη στην επαρχιακή οδό Σπάρτης- Γερακίου, στις 9.30 το βράδυ, με δράστη οδηγό αυτοκινήτου και θύματα 14 πρόβατα. Ο οδηγός, υπό την επήρεια αλκοόλ, έτρεχε με ταχύτητα 110 χιλιομέτρων την ώρα. Ξαφνικά είδε μπροστά του ένα κοπάδι με 65 αιγοπρόβατα και, μη μπορώντας να αντιδράσει διαφορετικά, πάτησε φρένο, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και έπειτα από διάφορους ελιγμούς, έπεσε πάνω στο κοπάδι. Αποτέλεσμα αυτής της αιφνιδιαστικής... συνάντησης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός 14 προβάτων και ο τραυματισμός του βοσκού.
Κατά τον επιμερισμό της υπαιτιότητας, ο Αρειος Πάγος, με την υπ΄ αριθμ. 606/2010 απόφασή του, έκρινε τον οδηγό υπαίτιο κατά 70% και τον βοσκό συνυπαίτιο κατά 30%. Στον οδηγό ειδικότερα απέδωσε το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης καθώς, λόγω έλλειψης προσοχής, υπερβολικής ταχύτητας και κατανάλωσης οινοπνεύματος, δεν μπόρεσε να ελέγξει το όχημά του, με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και να προκαλέσει το ατύχημα. Στον βοσκό καταλόγισε παράβαση του ΚΟΚ που ορίζει όταν κινούνται τα κοπάδια τις βραδινές ώρες πρέπει να τοποθετούνται φώτα στο πρώτο και στο τελευταίο ζώο, ώστε να είναι ορατά από απόσταση 100 μέτρων. Ο λόγος για τον οποίο η εν λόγω διάταξη του ΚΟΚ είχε γίνει αντικείμενο σχολιασμού τρία χρόνια νωρίτερα, έγκειται στη δυσκολία του εγχειρήματος, καθώς, όπως είναι γνωστό, τα ζώα δεν βαδίζουν συνεχώς με την ίδια σειρά και είναι πολύ πιθανό να αναμειχθούν τα φωτοσημασμένα με τα άλλα και να μην είναι ευδιάκριτο τελικά το κοπάδι.

Βόρεια Κορέα - Νοίκιασε οπαδούς για το Μουντιάλ!Βόρεια Κορέα: μία ομάδα που χρειάζεται φιλάθλους. Το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, αρνούμενο να επιτρέψει στους πολίτες της χώρας να εγκαταλείψουν την πατρίδα γιατί φοβάται πως θα διαφύγουν, προσέλαβε Κινέζους για να ταξιδέψουν στη Νότια Αφρική και να προσποιηθούν ότι υποστηρίζουν την ομάδα.
Για τους Βορειοκορεάτες που διέφυγαν του καθεστώτος, τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης τους προκάλεσαν ανάμεικτα συναισθήματα. Ενας πρώην χαμηλόβαθμος αξιωματικός της Βόρειας Κορέας, που τώρα ζει στη Βρετανία και δεν θέλει να κατονομαστεί, δήλωσε στον «Ιndependent» πως του λείπει η οικογένεια και η πατρίδα του και λαχταρά να επιστρέψει, αλλά αν το πράξει, αυτό θα σημαίνει την εκτέλεσή του. Είπε επίσης πως φοβάται ότι θα τον σκοτώσουν, αν το καθεστώς ανακαλύψει πού βρίσκεται. Συμπλήρωσε πως για αρκετούς αυτοεξόριστους Βορειοκορεάτες η εθνική ομάδα ήταν σύμβολο του καθεστώτος. «Η ομάδα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και τη βλέπουμε ως σύμβολο για το τι αφήσαμε πίσω μας. Κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει το καθεστώς», εξηγεί. Και προσθέτει πως «τα συναισθήματά μας είναι μπερδεμένα. Πανηγυρίζουμε για την ομάδα μας. Θέλαμε να νικήσουν τη Βραζιλία γιατί η ομάδα εκπροσωπεί και θυμίζει την πατρίδα μας. Ακόμη κι αν δεν υποστηρίζουμε την κυβέρνηση, είμαστε περήφανοι για τη χώρα μας».
Στο Δυτικό Λονδίνο, το απόγευμα της Τρίτης, στην πρώτη συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης των Βορειοκορεατών Κατοίκων, οι φυγάδες από την ασιατική χώρα στάθηκαν με τα χέρια στις καρδιές τους και τα μάτια κλειστά.
Δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν τους συμπατριώτες τους, να εργαστούν για να φέρουν τη δημοκρατία στη Βόρεια Κορέα και την επανένωση με το νότιο τμήμα της χερσονήσου. Ενα από τα μέλη ευχήθηκε επιτυχία στην ομάδα της Βόρειας Κορέας και προσκάλεσε τα υπόλοιπα μέλη να ευχηθούν μεγάλη νίκη επί της δυνατής Βραζιλίας.
«Επρεπε να φύγω από τη Βόρεια Κορέα, τη χώρα όπου γεννήθηκα», εξηγεί ένας άλλος άνδρας. «Εφυγα για την Κίνα, αλλά δεν ήμουν ούτε εκεί ασφαλής γι΄ αυτό συνέχισα να μετακινούμε μέχρι που έφτασα και εγκαταστάθηκα εδώ (στη Μεγάλη Βρετανία). Είμαι πολύ χαρούμενος που μένω εδώ. Θα με σκοτώσουν, αν επιστρέψω. Θέλω να βοηθήσω κι άλλους Κορεάτες να αποκτήσουν την ελευθερία τους».
Μίλησε για την οδύσσειά του.
Τα χιλιόμετρα που περπάτησε ξεκινώντας από την Κίνα, τη Μιανμάρ και την Ταϊλάνδη πριν περάσει από την Ασία στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το ταξίδι της Βόρειας Κορέας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι εξίσου συναρπαστικό. Η ομάδα κατέχει τη χαμηλότερη θέση στην βαθμολογία της FΙFΑ από τις 32 φιναλίστ του Μουντιάλ.
Από την ημέρα άφιξής της, οι παίκτες της Βόρειας Κορέας επιδίδονται σε ανορθόδοξες προπονήσεις σε δημόσιο γυμναστήριο. Σε μία προπόνηση αντί να εξασκηθούν στα πέναλτι και τα κόρνερ μερικοί παίκτες τοποθετούσαν από μία μπάλα ανάμεσα στα πόδια των συμπαικτών τους. Σε μία άλλη περίπτωση άρχισαν να τρέχουν στο τοπικό γυμναστήριο ανάμεσα στα όργανα για τα βάρη προκαλώντας σύγχυση στους θαμώνες.
Αυτή τη φορά τουλάχιστον οι συνθήκες διαμονής τους είναι καλύτερες απ΄ αυτές που είχαν στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο που εμφανίστηκαν, το 1966 στην Αγγλία, όταν έκαναν προπονήσεις στο εργοστάσιο χημικών ΙCΙ.
Φύτρωσε στον πνεύμονά του μπιζελιάΤο σύμπτωμα της δύσπνοιας αντιμετώπιζε για μήνες ένας συνταξιούχος δάσκαλος από Μασαχουσέτη και όταν εισήχθη στο νοσοκομείο η διάγνωση που του έκαναν οι γιατροί ήταν: στον πνεύμονά σου φύτρωσε… μπιζελιά. Το φυτό, μάλιστα, ήταν περίπου 1,25 εκατοστά.
Ο Ron Sveden αντιμετώπιζε για μήνες εμφύσημα αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε.
Θεωρούσε πως θα αντιμετώπιζε διάγνωση για καρκίνο, αλλά μια ακτινογραφία αποκάλυψε αυτό που αναπτυσσόταν στον πνεύμονά του.
Οι γιατροί εκτιμούν ότι ο ασθενής κατανάλωσε αρακά, ο οποίος ακολούθησε λανθασμένη οδό και φύτρωσε.
Όπως δήλωσε ο ασθενής, ένα από τα φαγητά που του προσέφεραν στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση περιείχε αρακά. Γέλασε και το κατανάλωσε.
Ο ασθενής αναρρώνει τώρα στο σπίτι του.
Τη σκότωσε το ασθενοφόρο που έσπευσε να τη σώσειΣυνέβη στην περιοχή Τομσκ της Σιβηρίας. Ρώσος αστυνομικός που οδηγούσε μεθυσμένος έπεσε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του πάνω σε τρια κορίτσια που περπατούσαν τη νύχτα στην άκρη δρόμου και τις τραυμάτισε.

Όμως το ασθενοφόρο που έσπευσε για να τις παραλάβει πέρασε πάνω από το ένα κορίτσι και το σκότωσε. Όπως έγινε γνωστό, ο 49χρονος οδηγός του, δεν είδε τη μια από τις τρεις κοπέλες, που ήταν πεσμένες στο δρόμο...
Τα άλλα δυο κορίτσια νοσηλεύονται εκτός κινδύνου με τραύματα στο κρανίο.
Τα τροχαία που προκαλούν μεθυσμένοι οδηγοί είναι συχνά στη Ρωσία. Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, από τους 36.000 νεκρούς σε τροχαία το 2007 στη Ρωσία, το 35,9% ήταν πεζοί. Την ίδια χρονιά η Ρωσία αριθμούσε 38 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Ως μέτρο σύγκρισης, η Γαλλία είχε την ίδια χρονιά 40 εκατομμύρια οχήματα και 4.620 νεκρούς στους δρόμους της χώρας, από τους οποίους το 12% ήταν πεζοί.
Ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία φθάνοντας το 2009 τους 26.000 σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία.

Πλήρωναν παραπάνω επειδή ζύγιζε τα στήθη τηςΠολλά περισσότερα από ότι πλήρωνε συνήθως, για την ίδια ποσότητα φρούτων και λαχανικών, κλίθηκε να πληρώσει μία κυρία από την Υερσέη της Βρετανίας. Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο… στήθος της οπωροπώλισσας.
Η γυναίκα παραπονέθηκε στο διευθυντή, ο οποίος στο πλαίσιο του ελέγχου που έκανε ανακάλυψε πως η υπάλληλος του καταστήματος έκανε κάτι λάθος και οι χρεώσεις… ανέβαιναν.
Όπως αποδείχτηκε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στη ζυγαριά, απλώς η καρέκλα της υπαλλήλου ήταν αρκετά χαμηλά και η υπάλληλος ακουμπούσε κατά λάθος πάνω στην ηλεκτρονική ζυγαριά το μεγάλο στήθος της.
Έτσι η ζυγαριά δε ζύγιζε μόνο τα καρπούζια, αλλά και μέρος τους στήθους της γυναίκας.
Μόλις ο διευθυντής κατάλαβε τι συμβαίνει ζήτησε συγγνώμη από την πελάτισσα, της επέστρεψε τα χρήματα και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.

Δωρεάν γεύματα στο εστιατόριο «Το Έμφραγμα»Δωρεάν γεύμα στους πλέον παχύσαρκους πελάτες του προσφέρει το εστιατόριο «Το Έμφραγμα», που λειτουργεί στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Μάλιστα, έχει κάνει και τηλεοπτική διαφήμιση για την προώθηση των προσφορών του.
Η διακόσμηση του εστιατορίου μοιάζει περισσότερο με νοσοκομείο, με τις σερβιτόρες ντυμένες νοσοκόμες και του πελάτες να υποχρεούνται να βάλουν μπλούζα χειρουργείου πάνω από τα ρούχα τους.
Στο εστιατόριο δεν σερβίρουν τίποτα λάιτ, ούτε καν αναψυκτικό, και τα «ξεχιλισμένα» από θερμίδες πιάτα έχουν ονομασίες όπως «διπλό μπαϊπάς μπέργκερ» και «πατάτες ευθείας γραμμής» (από το καρδιογράφημα του νεκρού).
Το εστιατόριο ίδρυσε ο ειδικός διατροφολόγος Τζον Μπάσο, που παλαιότερα ήταν υπεύθυνος για τη λειτουργία αλυσίδας κέντρων αδυνατίσματος στην Οκλαχόμα
Ειδικά για τη διαφήμιση του καταστήματος, οι ιδιοκτήτες προσέλαβαν τον βάρους 273 κιλών Μπλερ Ρίβερ για να διαφημίσει την προσφορά με σλόγκαν «Πεθαίνω για τέτοιες γεύσεις».
Έφτιαξαν κουμπαρά από... βαλσαμωμένο γουρούνιΘύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει ο κουμπαράς από βαλσαμωμένο γουρουνάκι, ο οποίος πωλείται προς 4.000 δολάρια και διαφημίζεται σε χριστουγεννιάτικο κατάλογο αγορών στον Καναδά.
«Αυτός ο κουμπαράς έχει σχεδιαστεί για όσους διαθέτουν πάρα πολλά χρήματα και κέρματα. Είναι από ταριχευμένο ζώο, χωράει πολλά κέρματα και διαθέτει ειδική τάπα από φελλό», αναφέρει η εταιρεία The Cheeky που πωλεί τους κουμπαράδες.
Φιλοζωίες οργανώσεις εξέφρασαν τον αγανάκτησή τους, ιδιαίτερα όταν ο κουμπαράς συμπεριελήφθη σε κατάλογο χριστουγεννιάτικων αγορών.
«Την ώρα που ζώα θανατώνονται διαρκώς για το κρέας και για το δέρμα τους, ενημερωνόμαστε και για τη νέα, άσπλαχνη και υποτιμητική πράξη του νεκρού σώματος ενός μικρού ζώου», αναφέρει στην ιστοσελίδα της φιλοζωική οργάνωση του Ουίνιπεγκ. «Ξευτελίζει τη ζωή και το θάνατο ενός ζώου που έχει την ικανότητα να αισθάνεται».
Πάντως μιλώντας στην εφημερίδα Toronto Star ο δημιουργός του κουμπαρά, διαβεβαίωσε τους φιλόζωους ότι τα γουρουνάκια που γίνονται κουμπαράδες, πέθαναν από φυσικά αίτια και δεν θανατώθηκαν.
Εκτός όμως από τους πολέμιους, το εγχείρημα έχει και υποστηρικτές… «Θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι δημιουργοί των κουμπαράδων είναι τουλάχιστον τίμιοι ως προς την προέλευση των προϊόντων τους», γράφει ο Πίτερ Φρίκερ. «Σε αντίθεση με την τσάντα ή το πορτοφόλι σας που φτιάχνεται από ζώα, θα πρέπει να κοιτάξετε κατάματα το προϊόν, όμως το να παίρνεις τα κουφάρια μικρών γουρουνιών και να τα μετατρέπεις σε πρωτότυπα δώρα για να βάζουν οι πλούσιοι τα ψιλά τους, μοιάζει ιδιαίτερα ανήθικο».
Η εταιρεία, προς το παρόν, δεν έχει πουλήσει ούτε ένα κουμπαρά, ενώ ο εμπνευστής έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του.
Έφτιαξαν κράνος-αερόσακο για ποδηλάτεςΈνα κολάρο που μετατρέπεται σε κράνος ποδηλάτου, εξοπλισμένο μάλιστα με ανιχνευτές κραδασμού για να φουσκώνει αυτομάτως μόλις αναγνωρίσει τη διαδικασία πτώσης, δημιούργησαν δύο σουηδέζες φοιτήτριες του industrial design.
Το κολάρο που δημιούργησαν η Anna Haupt και η Terese Alstin δημιούργησαν, όταν μετατραπεί σε αερόσακο, μοιάζει με εξτρίμ χτένισμα γυναίκας.
Όσο για την ασφάλειά του, μπορεί μέχρι στιγμής να βγάλει «αλώβητο» τον ποδηλάτη από σύγκρουση με αυτοκίνητο που έχει συνολική ταχύτητα 20 χλμ/ώρα.
Έτσι, οι ειδικοί αποφάσισαν πως το κράνος δεν είναι ακόμη έτοιμο, και η διάθεση του κράνους στην αγορά αναμένεται σε μερικά χρόνια.
Άνεργος έτρωγε κι έπινε «τζάμπα» στα καλύτερα εστιατόρια του ΛονδίνουΕπέλεγε τα πιο ακριβά εστιατόρια, τα επισκεπτόταν, έτρωγε κι έπινε αλλά όταν ερχόταν η ώρα του μεγάλου λογαριασμού... γινόταν καπνός.
Ο λόγος για τον Λετονό Τζάνις Νορντς, άνεργο, 27 ετών, ο οποίος αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο σήμερα για να αντιμετωπίσει τις εναντίον του κατηγορίες που περιλαμβάνουν εξαπάτηση σε τρεις περιπτώσεις μεταξύ της 14ης Οκτωβρίου και της 15ης Νοεμβρίου.
Στη μία περίπτωση, στο εστιατόριο Glass House στο Ρίτσμοντ στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, ο 27χρονος είχε κάνει λογαριασμό 349 στερλίνες.
Στη δεύτερη, το γεύμα του κόστισε 965 στερλίνες, στο ξενοδοχείο Connaught, στο κέντρο της πόλης ενώ στην τρίτη και πιο «τσουχτερή», ο λογαριασμός έφτασε τις 1.021 στερλίνες, στο γαλλικό εστιατόριο L'Oranger.

Πωλούν εκκλησία στα ΜουδανιάΠωλείται εκκλησία στα Μουδανιά της Τουρκίας προς 400 χιλιάδες τουρκικές λίρες (περίπου200 χιλιάδες ευρώ).
Όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ, πρόκειται για την τρίτη παλαιότερη ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο, η οποία βγαίνει στο «σφυρί» από τον ιδιοκτήτη της.
Η Εκκλησία των Ταξιαρχών βρίσκεται στο χωριό Κούμγιακα και χρονολογείταιαπό τον 8ο αιώνα, επί αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Πορφυρογέννητου (780-797).
Ο πρόεδρος του χωριού ζήτησε να αγοράσει την εκκλησία, ωστόσο τα χρήματα,όπως εξήγησε, είναι πολλά και την παζαρεύει στα μισά. «Αν μας τη δώσουν 200χιλιάδες λίρες, μπορούμε να την αγοράσουμε», είπε, προκειμένου «όταν τηνεπισκευάσουμε, να την ανοίξουμε στους τουρίστες».
Κάθε χρόνο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, συρρέουν εκατοντάδες τουρίστεςγια να δουν την ερειπωμένη εκκλησία.
Πριν από 10 χρόνια, η ιστορική εκκλησία, με άγνωστη μέχρι στιγμήςδιαδικασία, αγοράστηκε από τον Κωνσταντινουπολίτη επιχειρηματία Μετέ Γιαλτσίν,προκειμένου να την αναστηλώσει, αλλά η Διεύθυνση Μνημείων δεν έδωσε τη σχετική άδεια και έτσι αποφάσισε να την πουλήσει.
Ο πρόεδρος του χωριού Ραμίζ Μπατμάζ δήλωσε στα τουρκικά Μέσα ότι για τηχρηματοδότηση της αναστήλωσης απευθύνθηκαν και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο,αλλά δεν πήραν θετική απάντηση.
«Μάννα» εξ’ ουρανού για 300 αγελάδεςΔύο ελικόπτερα «Χιούι» της Αεροπορίας Στρατού, από το 3ο Τάγμα Ελικοπτέρων της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, «επιστρατεύθηκαν» για την ρίψη τροφής σε περίπου 300 βοοειδή, που εδώ και τέσσερις ημέρες παραμένουν εγκλωβισμένα σε νησίδα του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή της Βυρώνειας.
Μετά τις τελευταίες πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή, και την αύξηση της στάθμης των νερών, δημιουργήθηκε μία νησίδα στο σημείο όπου έβοσκαν οι αγελάδες.
Ενώ η στάθμη του νερού ανέβαινε, τα ζωντανά συγκεντρώθηκαν στη νησίδα για να σωθούν, με αποτέλεσμα το νερό να τα αποκόπτει όχι μόνο από την τροφή τους αλλά και από τους βοσκούς.
Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και οι βοσκοί για να μην πεθάνουν τα ζωντανά τους ζήτησαν την βοήθεια των αρχών.
Καθώς παρέμενε αδύνατη η προσπέλαση της περιοχής με επίγεια μέσα, κρίθηκε απαραίτητη η ρίψη ζωοτροφών από αέρος, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί η διάσωση του κοπαδιού με τις αγελάδες.
Την όλη επιχείρηση συνέδραμαν και κάτοικοι της περιοχής, φορτώνοντας μπάλες με σανό στα ελικόπτερα, ώστε να διευκολύνουν τους άνδρες του στρατού, αλλά και τους κτηνοτρόφους.
Καρχαρίας ερωτεύτηκε τον ψαρά που τον έσωσεΈνας θηλυκός καρχαρίας αναζητά τη στοργή και το χάδι του ψαρά που τον έσωσε, σύμφωνα με γαλλικό δημοσίευμα. Ο Arnold Pointer, επαγγελματίας ψαράς από τη νότιο Αυστραλία, απελευθέρωσε από σίγουρο θάνατο έναν μεγάλο θηλυκό λευκό καρχαρία, που είχε παγιδευτεί στα δίχτυα του.
Τώρα βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πολύ ασυνήθιστο πρόβλημα.
Εδώ και δύο χρόνια τον συνοδεύει κάθε μέρα στο ψάρεμα, τρομάζοντας φυσικά τα υπόλοιπα ψάρια.
«Έδώ και δύο χρόνια δεν με αφήνει μόνο μου. Με ακολουθεί όπου και αν πάω και η παρουσία της τρομάζει τα άλλα ψάρια. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω», δηλώνει ο Pointer.
Κάθε φορά που ο ψαράς σταματά τη βάρκα του, ο λευκός καρχαρίας, πλησιάζει και γυρίζει έτσι ώστε ο ψαράς να μπορεί να τον χαϊδέψει στην κοιλιά ή στο λαιμό και μετά κάνει τούμπες, κουνάει τα πτερύγια και βουτάει ξανά στο νερό με έκδηλη χαρά
Μεγαλώνουν τα φέρετρα λόγω... παχυσαρκίαςΗ αύξηση στο μέσο όρο βάρους των Νεοζηλανδών, έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στα γραφεία τελετών, καθώς τα υπάρχοντα φέρετρα δεν χωρούν τους πελάτες…
Έτσι, η Ένωση Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών της Νέας Ζηλανδίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες ανάγκες του ολοένα αυξανόμενου παχύσαρκου πληθυσμού της χώρας, αποφάσισε να κατασκευάσει φέρετρα XL.
«Το πλάτος ενός μέσου φερέτρου έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια από 48 εκατοστά σε 58 εκατοστά», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης, Tony Garying.
Άλλωστε, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, ένας στους τέσσερις Νεοζη
λανδούς είναι παχύσαρκος. Μάλιστα, σε κάποιες κοινότητες, το εν λόγω ποσοστό αγγίζει το 67%.

ΑΠΟ:http://www.inital.gr